Jokerit siirtyy SHL:ään – ensimmäiset jättihankinnat julkistettiin jo!

puheenjohtaja Jokereiden KHL Venäjällä helsingin jokerit jari kurri khl - pallomeri.net

KHL:stä hiljattain lähtenyt Jokerit on löytänyt uuden kodin. Narripaidat siirtyvät pelaamaan Ruotsin pääsarjaan SHL:ään Turusta käsin operoiden. Ensimmäinen kausi käynnistyy jo tulevana syksynä.

Asiasta kerrottiin Kulovalkean jäähallissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa, jonka vetohahmona oli seuran uudeksi päävalmentajaksi nimetty Teemu Selänne.

– Jokerit on mulle rakas seura ja mä teen kaikkeni, jotta me noustaan muutamassa vuodessa Elitserienin kärkijoukkueeksi. Jokerit on mulle rakas. Mun selkeä tavoite on ohjata rakastamani seura jälleen oikealle polulle. Jokerit on tosi rakas mulle, Selänne totesi vältellen toistamasta itseään.

Selänteen oma rooli herätti median keskuudessa hieman hämmennystä, kun selvisi, miten palettia aletaan pyörittämään.

-No joo, mä vedän tätä hommaa ainakin ensimmäisen kauden etänä Kaliforniasta. Nää videohommat on mulle niin tuttuja, niin kyllä se onnistuu. Ja Sirpa pitää huolen, että mä osaan herätä oikeaan aikaan. Hyvä tästä tulee ja mulle on oikeesti henkisesti tosi tärkeetä, että saan pelata tennistä ja golfia, kiekkolegenda perusteli.

Selänteen mukaan asiasta on keskusteltu joukkueen kesken. Paikalla olleita toimittajia toki hämmensi se, ettei mitään pelaajasopimuksia ole vielä julkistettu, joten kenen kanssa Selänne on erityisjärjestelystään puhunut?

– No kai mun on sitten pakko tässä jo kertoa, että Paul (Kariya), Otto (Janecky) ja Jari (Kurri) ovat jo luvanneet hypätä askiin ja nimet ovat paperissa. Siinä on jo yksi ketju. Sitten Mikan (Strömberg) kanssa ollaan neuvotteluissa tosi pitkällä. Kaikki ovat luvanneet, että ovat pitäneet itsensä kunnossa, vaikka eivät olekaan nyt hetkeen pelanneet. Kyllä mä sanoisin, että tässä puhutaan jättihankinnoista, joten sen voi nostaa otsikkoon myös, Selänne opasti toimittajia loistavalla mediapelillään.

Jokerien on tarkoitus pelata kotiottelunsa Turun Gatorade Centerissä, josta on lyhyt matka Ruotsiin. Joukkueen nimi tullaan muuttamaan kansainväliseen muotoon HJTK eli Helsingin Jokerit operated by Teemu ja Kime.

– No joo, kai sekin on sitten tässä kerrottava, että Kime (Timonen) on mun vasen käsi jatkossa. Kukapa ei Kimen naurua rakastaisi? Selänne kysyi ennen kuin lähti tennisvuorolleen.

Julkistustilaisuuden voit katsoa kokonaisuudessaan TÄSTÄ LINKISTÄ.


Joukkueet: