IS: Jokerit saa kuraa niskaan venäläistahoilta – ”Ei niin voi tehdä!”

Jokerit neftehimikillä khl neftehimik - pallomeri.net

Helsingin Jokerit pelasi keskiviikkona kotiottelun Neftehimikiä vastaan. Peräti 7 vierasjoukkueen pelaajaa antoi positiivisen koronavirusnäytteen sen jälkeen, kun he olivat saapuneet seuraavaan ottelukaupunkiin Riikaan.

Lopulta neljän pelaajan vahvistettiin saaneen koronavirustartunnan.

Niin tai näin, Jokerit noudatti Suomessa vallitsevia käytäntöjä ja asetti altistumisen johdosta joukkueen 14 päivän karanteeniin, minkä vuoksi Jokerien viisi runkosarjakamppailua joudutaan siirtämään hamaan tulevaisuuteen.

Venäjällä Jokerien toimintaa – jota moni voisi kutsua esimerkilliseksi ja vastuulliseksi – ei kuitenkaan ole katseltu hyvällä.

Mainos alkaa

– Minulla ei ole aavistustakaan, miten Jokerit voi pelata runkosarjan läpi, jos tämä jatkuu näin, että joukkue on jokaisesta vastaavasta tapauksesta kahden viikon huililla ja joutuu siirtämään viisi ottelua. Aika yksinkertaisesti loppuu kesken. Karanteenissa olo merkitsee käsittääkseni vielä sitä, että joukkue ei voi edes harjoitella, joten tästä tulee heille erittäin vaikeaa, kaksinkertainen maailmanmestarimaalivahti Mihail Birjukov totesi jääkiekkosivusto Allhockey.ru:lla

– Meillä on lisäksi säännöt, joita pitää noudattaa. Omasta kokemuksestani sanon, että tässä on nyt sellainen muuri, josta ei päästä läpi, Birjukov puhisi.

”Jokerien ympärillä ollut paljon ongelmia”

Kiekkovaikuttaja Leonid Vaisfeld puolestaan oli sitä mieltä, että Jokerit on musta lammas muuten niin kuuliaisten KHL-joukkueiden joukossa.

– En tiedä, kuinka kauan KHL aikoo tällaista vielä sietää, mutta Jokerien ympärillä on ollut paljon ongelmia. Joko Jokerit viittaavat politiikkaan ja jättävät menemättä otteluun (kauden avaus Minskissä) tai sitten he vetäytyvät karanteeniin ja päättävät itse, kuinka monta ottelua he siirtävät, entinen kansainvälisen tason erotuomari ja mm. Salavat Julajev Ufan toimitusjohtajana työskennellyt Vaisfeld sanoi Championat.comin mukaan.

– Jo keväällä en tykännyt siitä, miten Jokerit kertoi päätöksestään vetäytyä pudotuspeleistä. Olisi ollut mahdollista ottaa yhteys KHL:n johtoon, keskustella ja pohtia uudelleen. Sen sijaan seura yksinkertaisesti ilmoitti, ettei jatka pelaamista pidemmälle ja että muut saavat tehdä, mitä huvittavat. Nyt kävi samoin. Ei niin voi tehdä! Ei voi ajatella pelkästään itseään vaan myös vastustajia ja organisaatiota, jossa pelaa, Vaisfeld jatkoi.

Venäläiskommenteista uutisoi IS.


Joukkueet: