Jokerit ry astui esiin ja kommentoi Liigan päätöstä – Liigan toimitusjohtaja ei sulje ovea lopullisesti

SM-liiga puheenjohtaja Jokereiden KHL Venäjällä helsingin jokerit jari kurri khl - pallomeri.net

Torstaista tuli negatiivisessa mielessä suuri päivä Jokereiden liigapaluun kannalta. Jokerit ry astui esiin Liigan jyrkän päätöksen myötä.

Liiga jysäytti torstaina aamupäivällä melkoisen uutispommin tiedottamalla, ettei se tule hyväksymään uusia lisenssihakemuksia kaudelle 2023-2024. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei kulisseissa kovalla tohinalla ja kohulla puuhailtu Jokereiden paluu Liigaan tapahdu ainakaan vielä vuoden päästä.

Junioriorganisaatio Helsingin Jokerit ry reagoi lähes välittömästi Liigan torstaiseen ulostuloon omalla tiedotteellaan.

Mainos alkaa:

– Olemme erittäin pettyneitä Liigan tämänpäiväiseen päätökseen, joka tuli Jokerit ry:lle täytenä yllätyksenä. Tavoitteenamme on ollut koko ajan tuoda Jokerit takaisin suomalaisen jääkiekkoilun huipulle, minne seura kuuluu. Tämä on takaisku, mutta Jokerit tulee takaisin, ry toteaa allekirjoituksettomassa tiedotteessaan.

Ry yritti myös parhaansa mukaan ottaa osaa viime päivinä velloneeseen keskusteluun.

– Julkisuuteen on jaettu viime aikoina runsaasti vääristeltyä tietoa koskien Helsingin Jokerien liigalisenssin hakua. Se on johtanut valitettavan negatiiviseen keskusteluun koko hankkeen ympärillä. Jokerit on tästä erittäin pahoillaan. Ry ei ole voinut tiedottaa keskeneräisistä asioista tai kommentoida kaikkia julkisuudessa esitettyjä väitteitä, koska se ei kuulu hyvään liiketoimintatapaan, ry:n tiedotteessa todetaan.

Jokerit ry sai kaksi sopimusehdotusta

Jokerit ry kertoo tiedotteessaan saaneensa kaksi sopimusehdotusta, joista se näki toisen selkeästi paremmaksi.

– Hankkeeseen kuuluu tärkeänä osana se, että tuleva päärahoittaja olisi myös Helsinki-hallin uusi omistaja. Tämä olisi erittäin merkittävä asia koko suomalaiselle urheilu- ja tapahtumaelämälle ja helsinkiläiselle jääkiekkoilulle. Sopimusehdotus on taloudellisesti huomattavasti parempi, mikä turvaisi junioritoiminnan paremman kehittämisen, junioripuolen henkilöstön työpaikat sekä muun henkilöstön jatkamismahdollisuuden. Ry saisi merkittävästi paremman mahdollisuuden kontrolloida tulevaa toimintaa ja kehitystä olemalla samalla itse aktiivisesti mukana kyseisessä yhtiössä.

Jokerit ry mainitsee, että Keijo Säilynojan ja Teemu Selänteen kasvoilla esillä olleen Naurava Narri oy:n liigapaluumalli oli heidän näkemyksensä mukaan merkittävästi huonompi sekä rahoituksen että hallin osalta ajatellen niin Jokerien edustusjoukkuetta, junioritoimintaa kuin urheilullisia fasiliteetteja.

– Jatkamme työskentelyä viedäksemme maaliin pitkällä olevan kokonaisuuden, johon liittyy edelleen merkittävänä osana myös Helsinki-halli. Hankkeeseen on lupautunut useita merkittäviä osakkaita, joita emme voi vielä tässä kohtaa kommentoida, tiedotteessa sanotaan.

Liiga linjasi omassa tiedotteessaan, että jatkossa lisenssinhakijat ohjataan Mestiksen suuntaan, eli jos Jokereiden paluu vielä nähdään, se tapahtunee Mestiksen kautta.

– Ry huomioi Liigan uuden linjauksen siitä, että uuden seuran on haettava Liigaan Mestiksen kautta. Jokerit jatkaa keskusteluja Jääkiekkoliiton kanssa, tiedotteessa todetaan.

Liian paljon epäselvyyksiä

Liiga uusi toimitusjohtaja Kati Kivimäki kommentoi Ilta-Sanomien haastattelussa hieman seikkaperäisemmin miksi lisenssejä ei heru kaudelle 2023–24.

– Ensinnäkin me kaikki tiedämme, että Jokerien mahdolliseen lisenssihakemukseen liittyy paljon epäselvyyksiä ja paljon erilaisia keskusteluja. Yksi näkökulma on se, että meidän pitää rauhoittaa tilanne ja ruveta keskittymään siihen, että meillä on alkamassa upea kausi. Haluamme keskittyä siihen ja saada edellä mainittu keskustelu loppumaan, Kivimäki toteaa.

– Toinen merkittävä syy on se, että Kiekko-Espoo on myöskin ilmoittanut kiinnostuksestaan ja prosessistaan, että ovat aikeissa hakea liigalisenssiä kaudelle 2024–2025. Se tietysti muuttaa hiukan tätä tilannetta, eli meillä onkin mahdollisesti kaksi seuraa, jotka jonain päivänä hakevat liigalisenssiä. Meidän pitää ottaa aikalisä siihen, että pystymme liigana ja jääkiekon näkökulmasta miettimään parhaat mahdolliset ratkaisut, hän jatkaa.

Tämä ei Kivimäen mukaan kuitenkaan tarkoita sitä, että päätös sulkisi Liigan ovet Jokereilta pysyvästi.

– Asia ei ole missään nimessä näin. Päinvastoin. Kyse on siitä, että otamme tässä hetkessä aikalisän, rauhoitamme tilanteen ja annamme kaikille osapuolille tasapuoliset mahdollisuudet hakeutua liigaan, jos näin näkevät.

Tsekkaa myös: Jääkiekkoliiton puheenjohtaja ei tyrmää Jokereiden Mestis-siirtoa – “Toivon, että heidän tarinansa jatkuu”


Joukkueet: