Jokerit sai ilouutisia – kotipelit pelataan Helsingissä tiukoin erityisjärjestelyin

Jokerit treenipeli / Pallomeri.net

Jokerit tiedottaa, että seuran edustusjoukkueen kotiottelut pelataan Helsingissä erityisjärjestelyjen avulla.

Jokerit tiedottaa, että KHL-kauden 2020-2021 kotiottelut pelataan Hartwall Arenassa. Jokerit kertoo rakentaneensa yhdessä KHL:n kanssa mallin, joka mahdollistaa ulkomaisten joukkueiden turvallisen matkustamisen Suomeen. Näin myös Jokerit pystyy pitämään tukikohtaansa Helsingissä ja matkustamaan Suomesta käsin vieraspeleihin.

KHL on aloittanut 1. syyskuuta kaikkien joukkueiden jäsenien sekä seurojen henkilökunnan koronatestit, joita tehdään joka viides päivä. Intensiivisen testauksen lisäksi käyttöön otetaan monia muita pelaajien ja joukkueiden työntekijöiden turvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä.

Vierasjoukkueet saapuvat Helsinkiin omilla charter-lennoillaan. Heidät kuljetetaan lentokentältä omalla linja-autolla hotellille, jossa heille on varattu omat eristetyt tilat, joissa majoittua ja ruokailla. Joukkueiden edustajat eivät 1-2 päivää kestävien Helsingin-vierailuidensa aikana poistu hotellin omista tiloistaan muualle kuin Hartwall Arenan rajatulle alueelle tai lentokentälle.

Joukkueet liikkuvat hotellilta omalla linja-autollaan Hartwall Arenaan, jossa kaukalotasossa käytössä on niin kutsuttu puhdas alue. Tälle alueelle pääsevät vain KHL:n koronatestauksen piiriin kuuluvat henkilöt ja heidän henkilöllisyytensä sekä voimassa oleva negatiivinen koronatestin tulos varmistetaan QR-koodia näyttämällä. Ilman negatiivista testitulosta ei pääse puhtaalle alueelle. Joukkueet siirtyvät otteluiden jälkeen omalla linja-autollaan lentokentälle ja poistuvat maasta.

Jokereilla on samat käytännöt omilla vieraspelimatkoillaan niin halleissa kuin hotelleissakin. Hotelleissa joukkueelle on varattu oma kerros ja myös ruokailut tapahtuvat erillään hotellin muista vieraista. Joukkueen edustajat eivät poistu hotellilta muualle kuin yhteisellä kuljetuksella hallille tai lentokentälle. Matkustettaessa käytetään sekä lentokoneessa että -kentillä suojamaskeja. Myös hallille saavuttaessa on käytettävä maskia niin Suomessa kuin ulkomailla.

Jokerit on tehnyt kotipelien suunnitelman laadinnassa tiivistä yhteistyötä Suomen viranomaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Suunnitelma on heidän taholtaan hyväksytty käyttöön, joten Jokerit pystyy aloittamaan kotipelien pelaamisen Hartwall Arenassa KHL:n otteluohjelman mukaisesti keskiviikkona 9.9. Neftehimik Nizhnekamskia vastaan.

Kotiotteluissa katsojien turvallisuus taataan siten, että hallissa on ylä- ja alatasossa käytössä yhteensä yhdeksän katsomolohkoa, joihin jokaiseen on oma sisäänkäyntinsä ja joissa on omat wc-tilansa. Yksittäiseen katsomolohkoon voi ottaa enintään 500 katsojaa, joka on enintään 50 prosenttia täydestä kapasiteetista. Katsomolohkojen välillä ei voi liikkua. Pääsylipuissa ei ole numeroituja paikkoja, jotta katsomossa voidaan noudattaa turvavälejä.

Suomessa voimassa olevien sisätiloissa järjestettävien yleisötapahtumien rajoituksten puitteissa Hartwall Arenaan voi tällä hetkellä ottaa katsomoon enintään 4500 katsojaa. Lisäksi katsojia voidaan ottaa aitioihin.

Minskin lento peruuntui viime tingassa

Jokereiden kohdalla on kotiotteluiden pelipaikkaspekulaatioiden lisäksi puhuttanut KHL:n otteluohjelman mukainen avausottelu, joka oli määrä pelata Valko-Venäjällä Dinamo Minskiä vastaan torstaina.

Jokereiden lento Minskiin peruttiin viime hetkellä ja mediatietojen mukaan KHL taipui Jokereiden toiveeseen ottelusiirrosta puolitoista tuntia ennen koneen lähtöä. Tai niin KHL ehti jo tiedottaa, kunnes sävy muuttui ja Jokerit tuomittiin häviämään ottelu.

Jokerit perusteli matkan perumista turvallisuussyillä, sillä joiden mediatietojen mukaan pelaajille oli lähetetty jopa tappouhkauksia. Jokerit ei tosin omassa viestinnässään viitannut millään tavalla Valko-Venäjän poliittiseen tilanteeseen.

Jokereiden tiedotteen mukaan kausi jatkuu normaalisti, eikä lisäsanktioita ole luvassa. Jokerit aloittaa KHL-kautensa lauantaina 5. syyskuuta vierasottelulla Dinamo Riikaa vastaan.

Tsekkaa myös: Uutuuskirja: ”Sorry Kale” – Vladimir Putin kaatoi Kalervo Kummolan haaveet IIHF:n puheenjohtajuudesta


Joukkueet: