Kotiavauksen altistumiset johtivat toimenpiteisiin – Jokerit asetti joukkueensa karanteeniin

Jokerit / Pallomeri.net

Helsingin Jokerit tiedottaa, että joukkueen kotiavauksessa tapahtuneet altistumiset ovat johtaneet koviin varotoimenpiteisiin.

Jokerit tiedottaa, että perjantain ottelu Ak Bars Kazania vastaan siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Seuran pelaajia on viranomaisten toimesta asetettu karanteeniin edellisessä pelissä tapahtuneen koronavirusaltistumisen vuoksi.

Altistumiset tapahtuvat keskiviikon kotiavauksessa Neftehimik Nizhnekamskia vastaan. Neftehimik saapui Suomeen tiistaina 8.9. eikä joukkueessa tuolloin ollut positiivisia koronatestien tuloksia.

Helsingissä pelatun ottelun jälkeen Neftehimik matkusti seuraavaan peliin Riikaan, jossa joukkue testattiin koronaviruksen varalta KHL:n sääntöjen mukaan. Pikatestien tuloksista löytyi neljä positiivista tapausta.

Mainos alkaa

Keskiviikkona kaukalossa pelissä olleiden Jokereiden pelaajien voidaan katsoa altistuneen virukselle. Muu Jokereiden joukkueen henkilökunta ei ole ollut tekemisissä vastustajajoukkueen kanssa eikä ole täten altistunut virukselle.

Jokereiden joukkue on käynyt koronavirustestissä torstaina 10.9. ja tulokset ovat kaikki negatiivisia. Virukselle on joka tapauksessa voitu altistua ja Suomen viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti pelaajat on määrätty 14 päivän karanteeniin.

Tämä tarkoittaa sitä, että myös Jokereiden kotiottelut 15.9. Severstalia ja torstaina 17.9. Metallurgia sekä vierasottelut lauantaina 19.9. Vitjazia ja 21.9. TsSKA Moskovaa vastaan siirretään myöhempään ajankohtaan. Jokerit tiedottaa uusista pelipäivistä, kun järjestelyistä on saatu sovittua vastustajien kanssa.

Lue myös: Neftehimikillä todettu 7 koronatartuntaa – joukkue vieraili keskiviikkona Helsingissä


Joukkueet: