Mediat: Jokerit jätti Mestis-hakemuksen – Joel Harkimo on luopunut osuudestaan kokonaan

Jokerit Hartwall Mika Anttonen Jokereiden
Kuva: Getty Images

Yle uutisoi, että Jokerit on jättänyt sarjapaikkahakemuksen Mestikseen. Iltalehti kertoo, että Joel Harkimo ei ole hankkeessa mukana.

Yle uutisoi, että Helsingin Jokerien taustayhtiö Team Jokerit Oy on jättänyt sarjapaikkahakemuksen Mestikseen. Asian Ylelle vahvisti Jokerien paluuhankkeen keulahahmoksi profiloitunut Jarmo Koskinen.

Sarjapaikkahakemus käsitellään jääkiekkoliiton liittohallituksen kokouksessa 28. helmikuuta. Jos hakemus menee läpi, Jokerit voi hakea Mestis-lisenssiä.

Lisenssihakemus kaudelle 2023–2024 on jätettävä 31. maaliskuuta mennessä. Tätä ennen lisenssiä hakevalla taholla on oltava liittohallituksen myöntämä sarjapaikka.

Jokerien sarjapaikkahakemus oli esillä viimeksi kuukausi sitten. Jääkiekkoliiton hallituksen oli määrä käsitellä sitä kokouksessaan 24. tammikuuta, mutta Team Jokerit Oy pyysi lisäaikaa.

– Ei ollut olemassa sellaista hakemusta, jolla olisi ollut mitään edellytyksiä tulla hyväksytyksi, Koskinen kommentoi tuolloin Ylelle.

Koskisen mukaan hakemusta ei jätetty tammikuussa, koska hakemuksen kaikissa asioissa haluttiin päästä huomattavasti konkreettisemmalle tasolle. Mitä tämä sitten ikinä tarkoittaakaan, siitä saataneen kohta tietoa, sillä Koskisen mukaan Jokerit tiedottaa asiasta lisää lähipäivinä.

Sen verran kuitenkin paljastui jo keskiviikkona, ettei Joel Harkimo ole enää mukana Jokeri-hankkeessa. Asiasta uutisoi Iltalehti. Koskinen vahvisti lehdelle, että Harkimo on luopunut osuudestaan kokonaan. Harkimo oli aikaisemmin Team Jokerit oy:n ainoa omistaja.

Tsekkaa myös: Storhamarin Eirik Salsten loukkaantui järkyttävästi – oma visiiri leikkasi ylähuulen irti taklaustilanteessa


Joukkueet: