IS: Jokerit sai virallisen vahvistuksen – Mestis-paikka on varma!

Jokerit Hartwall Mika Anttonen Jokereiden
Kuva: Getty Images

Helsingin Jokerit pelaa Mestiksessä kaudella 2023-2024. Ilta-Sanomien tietojen mukaan asia on nyt saanut lopullisen varmistuksen.

Jääkiekkoliiton liittohallitus myönsi Jokereille aiemmin ehdollisen sarjapaikan Mestikseen, mutta tämän saadakseen seuran piti täyttää vielä lisenssille määritetyt ehdot.

IS:n mukaan Jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta on nyt ilmoittanut Jokereille, että kaikki ehdot ovat täyttyneet ja pelaaminen Mestiksessä kaudella 2023-2024 on varmistunut.

Edellisen kerran helsinkiläisseura on nähty Suomen kiekkokaukaloissa kaudella 2013-2014, jolloin se pelasi Liigassa. Tämän jälkeen käynnistyi surullisen kuuluisa KHL-reissu, joka päättyi sarjasta vetäytymiseen keväällä 2022, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Viime kaudella Jokereilla ei ollut edustusjoukkuetta missään sarjassa, vaan se keskittyi junioritoimintaa. Seuran U20-ikäluokka selvisikin aina finaaliin asti, missä Tappara oli kuitenkin vahvempi.

Jokerit tulee pelaamaan kotiottelunsa pääosin Keravalla, mutta osa peleistä pelataan aikataulujen salliessa Nordiksella.


Joukkueet: