Jokerit-saagassa jälleen uusia käänteitä – liigaosakkeen hintalapusta tulee tyly, Joel Harkimo kiistää osallisuutensa

SM-liiga puheenjohtaja Jokereiden KHL Venäjällä helsingin jokerit jari kurri khl - pallomeri.net

Jokerit tekee paluuta Liigaan, mutta on yhä täysin epäselvää kenen johdolla. Tämä vahvistui jälleen, kun Joel Harkimo kielsi osallisuutensa.

Jokerit tunnetusti pyrkii vielä julkisuudessa hahmottomine vetureineen takaisin Liigaan kaudeksi 2023–24, mutta Iltalehden uutisen mukaan paluu ei todellakaan tapahdu ilmaiseksi. Lehden saamien tietojen mukaan liigaosakkeen hinnaksi voi tulla jopa yli 3,5 miljoonaa euroa

– Osakkeelle ei ole vielä määritelty arvoa. Meillä ei ole relevanttia hakemusta sisällä, eli ei ole tarvinnut asiaa määritellä. Saattaa olla, että hinta nousee tuolle tasolle. Meillä on prosessissa osakkaiden tapaaminen syyskuussa. Siellä asiasta puhutaan. Siitä on noin kymmenen vuotta mennyt, kun osakkeen hinta on viimeksi määritelty. Asiat ovat sen jälkeen muuttuneet. Muun muassa Liigan liiketoiminnan arvo, brändiarvo ja tv-sopimuksen arvo ovat sinä aikana nousseet. On selvää, että myös osakkeen arvo on noussut, kommentoi SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen Iltalehdelle.

Viimeisimmät Liigan laajennusjoukkueet KooKoo ja Jukurit maksoivat tiettävästi paikastaan noin 1,8 miljoonaa euroa.

Jokerien paluuprojekti Liigaan nousi puheenaiheeksi, kun seuran tuotemerkin omistava Helsingin Jokerit ry yllättäen katkaisi neuvottelut liigahanketta rakentaneen Naurava Narri Oy:n kanssa. Yhtiön taustalla vaikuttavat muun muassa tutut jokerinimet Teemu Selänne ja Keijo Säilynoja. Neuvottelut kaatuivat mediatietojen mukaan siihen, että yhtiötä ohjattiin neuvottelemaan nimestä ja logosta Jari Kurrin omistaman Jokerit Hockey Club Oy:n kanssa. Kurrin yhtiö pyöritti nimellisesti KHL-Jokereiden toimintaa ja sillä on ry:n kanssa yhä voimassaoleva sopimus, jolla Kurri haluaa tiettävästi lypsää uuden yhtiön taustajoukoilta ainakin puolen miljoonan euron korvauksen.

Liigaan on ollut yhteydessä Jokerien paluun tiimoilta toinenkin taho, jota vetää Iltalehden tiistaina saaman tiedon mukaan Joel Harkimo, joka on Jokerien ex-omistajan Hjallis Harkimon poika. IL:n mukaan Ryhmä tullee asian kanssa julkisuuteen viimeistään torstaina.

Keskiviikkoaamuna tämä erikoiseksi muuttunut saaga sai jälleen uuden käänteen, kun Harkimo kielsi osallisuutensa Twitter-tilillään.

– Väitteet että olen keulakuva yhtään missään eivät pidä paikkansa. Olen kiinnostunut rakastamani seuran tulevaisuudesta kuten kaikki, joilla on Jokeri-sydän, Harkimo kirjoitti päivityksessään.

Tsekkaa myös: JYP saa kovan vahvistuksen alkavalle kaudelle – Joakim Kemell jatkaa Jyväskylässä


Joukkueet: