SVT: Jokerit kieltänyt pelaajia kommentoimasta Venäjän toimia – tuleeko taru KHL:ssä päätökseen?

Jokerit

Helsingin Jokerit on tiukan paikan edessä, sillä joukkueen ympärillä on valtaisa paine, jotta seura jättää KHL-kauden kesken.

Venäjän toimet Ukrainassa tulevat heijastumaan taatusti myös urheilumaailmaan. Se, miten isosti vaikutus tulee näkymään selviää vasta tulevien päivien ja viikkojen aikana.

Suomessa kenties tiukimmassa paikassa urheilun saralla on Jokerit, joka pelaa venäläispainotteista KHL:ää. Seuran faniyhdistys Eteläpääty ilmoitti jo vaatimuksen, että seura jättää KHL:n kokonaan. Näin ollen fanien tuki on taustalta jo pois. Myös useista muista suunnista on vaadittu sitä, että Jokereiden matka KHL:ssä on syytä lopettaa. Paine näkyy ja kuuluu, joten helsinkiläisjoukkueen toimistolla joudutaan tarkasti puntaroimaan seuraavaa liikettä.

Seuran sisällä on tehty selväksi se, että pelaajat eivät ota kommentointiin mitään kantaa. Ruotsalainen Anders Lindbäck antoi jotakin pientä kommenttia SVT:lle, mutta ei suostunut ottamaan sen tarkemmin kantaa kiellon johdosta.

– Se, mitä nyt tapahtuu, on kauheaa. Tilanne aiheuttaa paljon epätietoisuutta, varsinkin kun pudotuspelien pitäisi alkaa parin päivän päästä, Jokereiden ruotsalaisvahti Anders Lindbäck totesi SVT:lle.

– En saa, vaikka haluaisin. Meille on sanottu, että nojaamme seuran tiedotteisiin, Lindbäck jatkoi SVT:lle.

Jokereiden olisi tarkoitus aloittaa pudotuspelit ensi viikolla kotiottelulla Spartak Moskovaa vastaan.


Joukkueet: