Jokerit pelaa KHL:n pudotuspelit kokonaisuudessaan vieraskaukalossa

Peter Regin Jokerit - pallomeri.net

Helsingin Jokerit ilmoitti keskiviikkona, että se tulee pelaamaan KHL:n pudotuspeleissä jokaisen ottelun vastustajan kaukalossa.

Jokerit joutuu tekemään koronaviruksen vuoksi kovan päätöksen, sillä seura tulee pelaamaan jokaisen kevään pudotuspeliottelun vieraissa. Maailmalla vallitseva tilanne huomioiden se on myös varmasti järkevä teko, koska nyt pelaajien matkustaminen vähenee oleellisesti ja joukkue pystyy toimimaan paremmin kuplamaisissa olosuhteissa.

– Haluamme taistella Gagarin Cupista ja poikkeuksellisen tilanteen vuoksi jouduimme miettimään erilaisia vaihtoehtoja joukkueen mahdollisimman optimaalisen keskittymisen ja työskentelyn varmistamiseksi, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri tiedotteessa.

Mainos alkaa

Helsingissä yleisön pääseminen otteluihin on ollut kielletty jo useamman kuukauden ajan, eikä tilanteeseen ole tulossa muutosta vielä hetkeen. Näin ollen Jokereiden kotietu on selvästi pienempi ja se on myös näkynyt viime kuukausien aikana heikkoina esityksinä kotikaukalossa.

Venäjällä sen sijaan yleisöä on mahdollista ottaa peleihin, joten tunnelmaa tulee riittämään vieraissa. Toki se myös antaa vastustajalle etua, kun nyt heidän jokaiseen otteluun pääsevät kotifanit paikalle.

– Tästä tulee meille erilainen haaste. Helsingissä ei yleisöä voi toistaiseksi peleihin ottaa, ja pelaajana luonnollisesti nauttii enemmän, kun paikalla on katsojia pitämässä tunnelmaa yllä. Positiivinen asia on, että matkustaminen vähenee ja saamme yhdessä tiiviisti hioa omaa peliämme, kertoo joukkueen kapteeni Marko Anttila tiedotteessa.

Jokereiden pudotuspelit käynnistyvät 2. maaliskuuta. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova.


Joukkueet: