IL: Jokerit aikoo pelata Minskissä torstaina – reissu toteutetaan erikoisjärjestelyin

SM-liiga puheenjohtaja Jokereiden KHL Venäjällä helsingin jokerit jari kurri khl - pallomeri.net

Jokerit avaa KHL-kautensa torstaina Minskissä paikallista Dinamoa vastaan. Kiistelty reissu tullaan hoitamaan erikoisjärjestelyin.

Iltalehti uutisoi, että Valko-Venäjän levottomuuksista huolimatta Dinamo Minskin ja Jokerien välinen KHL-kauden avauskierroksen ottelu pelataan torstaina.

Jokerit aikoo toteuttaa Minskin reissun erikoisjärjestelyin. Tavallisesti joukkue on matkustanut paikkakunnalle päivää tai jopa kahta ennen ottelua, mutta tällä kertaa Jokerit lentää Minskiin vasta pelipäivänä.

- Tämän hetken suunnitelmien mukaan lennämme sinne torstaina ja lähdemme sieltä torstaina pois. Menemme lentokentältä suoraan jäähallille, pelaamme pelin pois, lähdemme takaisin lentokentälle ja lennämme Latvian Riikaan. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, olemme Valko-Venäjällä kahdeksan tuntia, Jokerien viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen kertoi lehdelle.

Ottelun pitäisi alkaa kello 19:10, mutta Keurulaisen mukaan ottelun alkua pyritään siirtämään.

- Yritämme saada pelin alkamaan tuntia ilmoitettua aikaisemmin, koska Riikan lentokenttä menee kiinni sellaiseen aikaan, ettemme voisi laskeutua sinne jos pelimme Minskissä alkaa vasta kello 19:10, Keurulainen paljasti.

Riikassa Jokerit noudattaa KHL:n niin sanottua ”liikkuvaa kuplaa” eli joukkue kulkee vain lentokentän, hotellin ja jäähallin välillä, eli viettää koko maassaoloajan täysin ulkopuolisista ihmisistä eristettynä.

Jokereiden Valko-Venäjän matkaa on kritisoitu niin median kuin Jokereiden kannattajienkin taholta. Jokerit julkaisi aiheesta maanantaina tiedotteen, jonka mukaan seura on pyrkinyt siirtämään ottelua myöhempään ajankohtaan, mutta pyyntöön ei ole Dinamo Minskin puolelta suostuttu. Dinamo haluaa aloittaa sarjan kotiottelulla 3. syyskuuta. Jokereiden on täten noudatettava KHL:n sääntöjä.

– Olemme tehneet päätöksen mennä Minskiin poikkeuksellisesti vasta pelipäivänä ja lähteä pois välittömästi ottelun jälkeen. Olemme olleet tiiviisti yhteydessä Dinamon kanssa, että ottelu on mahdollista pelata ja menemme sarjaohjelman mukaan. Toivomme, että Valko-Venäjä löytää rauhanomaiset ratkaisut poliittiseen tilanteeseensa, sanoo Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri tiedotteessa.

Tsekkaa myös: Video: Cale Makar mokasi karulla tavalla – Dallas kuittasi voittomaalin


Joukkueet: