Jokerit julkisti kaksi ulkomaalaishankintaa – Grant ja Kalnins Helsinkiin

Kristian Vesalainen Dinamo Minsk Jokerit KHL TsSKA Moskova / Pallomeri.net

Jokerit julkisti perjantaina kaksi uutta hankintaa, kun seura kertoi tehneensä sopimukset Alex Grantin ja Janis Kalninsin kanssa.

Grant saapuu Jokereihin AHL:stä, jossa mies on pelannut kaudesta 2009-2010 lähtien. Yhteensä puolustajalle kertyi AHL:ssä 466 ottelua, joissa syntyi 259 tehopistettä. Kanadalainen on pelannut uransa aikana NHL:ssä yhteensä seitsemän ottelua.

-Grant tuo joukkueeseemme niin kiekollista kuin ylivoimapelinkin osaamista. Hän on right-puolen pakki, jolla on erinomainen, kova laukaus. Meille tärkeää oli myös se, että hän on nimenomaan joukkuepelaaja, Jokereiden GM Jari Kurri luonnehtii seuran tiedotteessa.

Mainos alkaa

Toinen uusi pelaaja on latvialaisvahti Janis Kalnins, joka saapuu Jokereiden riveihin Dinamo Riikasta. Kalnins pelasi viime kaudella KHL:ssä yhteensä 42 ottelua torjuntaprosentilla 92,8.

-Kalnins on pelannut kahdella viime kaudella KHL:ssä ykkösvahtina ja kehittyy edelleen pelaajana. Hän on rauhallinen ja urheilullinen maalivahti, joka lukee hyvin peliä ja jolla paketti pysyy kasassa. Näemme hänessä potentiaalia nousta seuraavalle tasolle Jokereissa, Kurri kertoo seuran nettisivuilla.

Kalnins muodostanee maalivahtikaksikon Ryan Zapolskin kanssa. Viime kaudella Jokereiden maalilla pelannut Karri Rämö sen sijaan siirtyi jo aikaisemmin Avangard Omskin riveihin.