IS: Mestis-Jokerit saa valtavan laskun Jari Kurrin KHL-sekoilusta – maksaminen ehtona lisenssille

Jokerit Hartwall Mika Anttonen Jokereiden
Kuva: Getty Images

Helsingin Jokerit hakee Mestikseen lisenssiä kaudeksi 2023-2024, mutta tämän saadakseen seuran pitää täyttää heille asetetut ehdot.

Jokereille myönnettiin Jääkiekkoliiton toimesta jo sarjapaikka Mestikseen, mutta tämä ei vielä tarkoita sarjaan pääsemistä, vaan myös lisenssiehdot on täytettävä.

Heti kärkeen seuralle pamahtaa todella iso lasku maksettavaksi, sillä Ilta-Sanomien mukaan Jääkiekkoliitto vaatii Jokereilta KHL-ajan sotkuista 125 000 euroa. Tämä maksu perustuu siihen, että Jokereilla oli KHL-kaudeksi 2023-2024 tehdyt valmentajasopimukset Antti Pennasen, Tony Virran, Pekka Kangasalustan ja Markus Kettererin kanssa.

Jääkiekkoliiton lisenssisääntöjen mukaan vanhan seuran toimintaa jatkavan taustaryhmän pitää hoitaa edelliseltä seuralta jääneet velvoitteet, kuten palkkarästit. IS:n mukaan KHL-Jokereiden valmentajaksi palkatut henkilöt ovat nyt vedonneet tähän pykälään. Jääkiekkoliitto on asettunut valmentajien puolelle, joten lisenssin saamisen ehtona on summan maksaminen.

Jokereiden uuden taustaryhmän vetäjä Mikko Saarni vahvisti Ilta-Sanomille tilanteen ja ilmoitti seuran hoitavan velvoitteet.

– Kyseessä on KHL-kaudelle 2023–2024 solmittujen valmentajasopimusten purkumaksusta, josta olemme tietoisia ja johon olemme sitoutuneet osana Jääkiekkoliiton ehtoja sarjapaikan varmistamiseksi. Olemme varautuneet maksuun ja hoidamme sen. Olemme sopineet asian Jääkiekkoliiton kanssa niin, ettei tämä asia vaaranna Jokerien Mestis-hanketta, Saarni sanoo IS:lle.

Tilanteesta erikoisen tekee se, että Jääkiekkoliitto on vaatinut uutta taustaryhmää katkaisemaan kaikki siteet KHL-ajan Jokereihin. Kuitenkin nyt liitossa vaaditaan, että uusi taustaryhmä hoitaa tuon ajan velvoitteita jättimäisen maksun muodossa.


Joukkueet: