Helsingin Jokerit hankki Skellefteån tähtipuolustaja Jonathan Pudasin

Jesse Joensuu peliyhtiö Jokereiden Jokerit KHL Playoffs 2019 Joona Monto agenttifirma Janis Kalnins Jokerit Inside KHL / Pallomeri.net

Helsingin Jokerit jatkoi jo lähes perinteeksi muodostunutta uusien pelaajien julkistamista tiistaina, kun seura ilmoitti tehneensä sopimuksen Jonathan Pudasin kanssa.

Pudas on viime kaudet ollut yksi SHL:n parhaimmista puolustajista. Viime kaudella mies iski Skellefteån paidassa upeat 36 tehopistettä ja sijoittui puolustajien pistepörssissä kolmanneksi.

– Muutamista venäläisseuroista osoitettiin kiinnostusta, mutta Jokereiden tullessa kuvioihin mukaan tuntui päätös seuraan ja Helsinkiin siirtymisestä heti oikealta niin urheilullista kuin perheen kannalta tärkeää sosiaalista puolta ajatellen. Odotamme innolla, että pääsemme muuttamaan Helsinkiin ja liittymään Jokerit-perheeseen, Pudas kertoo tiedotteessa.

Pudas pääsi viime kaudella debytoimaan Ruotsin maajoukkueessa, joten 27-vuotiaan puolustajan ura on todellakin isosti nousukiidossa. Nyt on aika ottaa seuraava haaste ja siirtyä KHL:n puolelle

– Pudas on lukeutunut SHL:n kärkipuolustajiin viime vuosina. Hänellä on terävä peliote ja mainio pelikäsitys, minkä myötä hän on erittäin hyvä kiekollisessa pelissä ja pelin avaamisessa. Hän omaa taistelijan ja kamppailijan luonteen, joka sopii erinomaisesti myös KHL-kaukaloihin, kertoo Jokereiden GM Jari Kurri seuran nettisivuilla.

Lue myös: Iiro Pakarinen teki pitkän sopimuksen Jokereiden kanssa


Pelaajat:
Joukkueet: