IS: Jokerit-soppa syvenee – Jari Kurrilla valtit käsissään, ry:n puheet ristiriidassa Selänteen ryhmän kanssa

Jokereiden Jesse Joensuu Jokerit KHL Playoffs 2019 Joona Monto agenttifirma Janis Kalnins Jokerit Inside KHL / Pallomeri.net

Jokerit ry hämmensi tiedotteellaan pakkaa entisestään, kun viikonloppuna kieroon vääntynyt omistussoppa sai uusia sivujuonteita.

Helsingin Jokereiden odotettu paluu Liigaan sai odottamattomia ja hyvinkin äkkivääriä käänteitä, kun Teemu Selänteen vetämä Naurava Narri Oy ilmoitti sunnuntaina, ettei se ole enää mukana neuvotteluissa Jokerit ry:n kanssa.

Junioritoimintaa pyörittävä ja logon sekä nimen viime kädessä omistava ry julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se omasta puolestaan valotti Naurava Narri Oy:n kanssa tuloksettomina päättyneitä neuvotteluja.

Ilta-Sanomat kertoo uutisessaan sisäpiirilähteisiinsä vedoten ry:n yhtäkkiä edellyttäneen, että neuvottelut käydään sittenkin Jari Kurrin omistaman Jokerit Hockey Club Oy:n kanssa. Tämä aiheutti Narrien keskuudessa suurta hämmennystä, koska yhtiön käsityksen mukaan ry päättää yksin nimen ja logon käyttöoikeudesta.

Jokerit ry:n maanantain tiedotteessa kuitenkin todetaan jotain aivan muuta.

– Helsingin Jokerit ry:llä ja Jokerit Hockey Club Oy:lla on voimassa oleva sopimus Jokerit-tavaramerkistä. Sopimus ei ole rauennut keväällä, kuten mediassa on esitetty. Ry on käynyt keskusteluja eri ryhmien kanssa Jokereiden tulevaisuudesta ja aiempaan viitaten ohjannut ryhmiä käymään neuvotteluja ensisijaisesti Jari Kurrin Jokerit Hockey Club Oy:n kanssa.

Tämän perusteella on siis selvää, että kaikki neuvotteluvaltit ovat Kurrin käsissä ja että hän päättää kuka Jokereiden tarinaa ja millä hinnalla. Naurava Narri Oy ei halunnut maksaa Kurrille mitään.

Jokerit ry:n puheet ristiriidassa Naurava Narri Oy:n kanssa

Ilta-Sanomat toteaa “luotettavaan lähteeseensä” vedoten, että ry olisi voinut ja voisi irtisanoa sopimuksen Kurrin kanssa. Silti ry on päättänyt antaa Kurrille vahvan neuvotteluaseman sillä perusteella, että tavaramerkkisopimus on edelleen juridisesti pätevä, vaikka Jokerit Hockey Clubilla ei ole joukkuetta missään sarjassa tällä hetkellä. Tietojen mukaan Kurri haluaa myös tuntuvan korvauksen liiketoimintansa siirtämisestä uudelle yritykselle.

Vielä omituisemman kierteen tapaukseen tuo se, että ry:n väittää tiedotteessaan, ettei se katkaissut neuvotteluja Naurava Narri Oy:n kanssa.

– Mediassa ilmennyt väite, ettei ry kelpuuttanut Naurava Narri Oy:tä, ei pidä paikkaansa. Ry on keskustellut Naurava Narri Oy:n kanssa yhtenä vaihtoehtona Jokerien parhaan tulevaisuuden takaamiseksi. Vaikka keskustelut Naurava Narri Oy:n kanssa päättyivätkin tuloksettomina, emme ry:ssä sulje millään muotoa pois mahdollisuutta, etteikö yhtiön taustahenkilöillä voisi olla roolia Jokerien tulevaisuudessa.

Ilta-Sanomat paljastaa uutisessaan sisäpiirilähteisiinsä nojaten, että Naurava Narri yritti vauhdittaa neuvotteluja asettamalla ry:lle takarajan nimenkäyttösopimuksen allekirjoittamisesta 19.8. mennessä. Määräpäivänä ry vastasi Narrille lyhyellä sähköpostilla, jossa kerrottiin, että neuvottelut ovat ohi.

Tsekkaa myös: Shokkikäänne! Teemu Selänteen johtama ryhmä ei kelvannut Jokereiden omistajaksi


Joukkueet: