Kyselytutkimus paljastaa – merkittävä osa seuran faneista haluaisi, että Jokerit palaisi Liigaan

Mikko Lehtosen Mikko Lehtonen Jokerit Urheilukalenteri khl - Pallomeri.net

Jyväskylän yliopiston toteuttama kyselytutkimus paljastaa, että noin neljäsosa seuran faneista toivoo, että Jokerit palaisi takaisin Liigaan.

Merkittävä osuus Jokereiden kannattajista toivoo, että seura palaisi lähitulevaisuudessa takaisin kotoiseen Liigaan. Tämä paljastui Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan toteuttamassa kyselytutkimuksessa.

Tutkimus toteutettiin kyselylomakkeella, johon vastanneistaperäti 24 prosenttia toivoi näkevänsä Jokerit jälleen Liigassa. Puolet paluuta toivovista katsojista haluaisi Jokerien palaavan kotimaan pääsarjaan välittömästi. Toinen puolisko odottaisi nykyisen KHL-sopimuksen päättymistä. Sopimus päättyy keväällä 2022.

Kyselyyn vastanneista 40 prosenttia kuitenkin toivoi joukkueen pysyvän KHL:ssä. 36 prosenttia vastaajista ei osannut sanoa suuntaan tai toiseen, tai asia oli heille yhdentekevä.

– Kun huomioidaan, että aineiston keruussa hyödynnettiin Jokereiden pääsylippurekisteriä KHL-ajalta, Suomen Liigaan paluuta toivovien määrää voidaan pitää varsin suurena. Heitä, jotka ovat KHL-siirron myötä lopettaneet peleissä käymisen, ei ole tässä tutkimuksessa tavoitettu, hankkeen vastaava tutkija Antti Laine Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta korostaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Vastaajista vajaa kolmannes oli aloittanut Jokerien seuraamisen vasta KHL-siirron jälkeen, mutta iso osa oli seurannut joukkuetta jo kauemmin.

Tutkijat lähettivät kyselylomakkeen 6 199 Jokerien runkosarjalippujen yhteystietorekisterissä olleeseen toimivaan sähköpostiosoitteeseen. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 1 657 henkilöä. Tutkimuksen tulokset ovat luettavissa täällä.

Tsekkaa myös: Video: Väärä aika, väärä paikka – NLA-pelaaja sai kahdesti kiekon päähänsä kolmen sekunnin aikana


Joukkueet: