Jokerit ilmoitti sokkipäätöksestä! Ei tule hakemaan nykyisellään toimivaan Liigaan lainkaan

Suomalainen Kiekko-Espoo Jokerit Hartwall Mika Anttonen Jokereiden
Kuva: Getty Images

Helsingin Jokerit ilmoitti maanantaina todellisesta uutispaukusta, kun seura kertoi, ettei tule nykyisellään tavoittelemaan nousua Liigaan.

Jokereiden tavoite oli alunperin pelata Liigassa kaudella 2025-2026, joka olisi tarkoittanut sitä, että seuran pitäisi voittaa Mestiksen mestaruus kaudella 2024-2025 ja siihen perään karsinnat Liigan viimeistä vastaan. Näiden toteutettua pitäisi lunastaa Liiga-osake, jonka hinnaksi arvioitiin 3,8 miljoonaa euroa. Tämä oli liikaa Jokereiden seurajohdolle, joka ilmoitti sokkipäätöksestä maanantaina.

– Jokerit Helsinki Oy kokee, että tavoittelemalla Liiga-nousua nykyisillä ehdoilla vesitetään kaikki yllä olevat arvot, joihin seura on sitoutunut. Jokereiden tavoitteena on edelleen tulevaisuudessa pelata kotimaan korkeimmalla sarjatasolla ja tavoitella Suomen mestaruutta, mutta niin on tapahduttava taloudellisesti järkevillä ehdoilla. Nykyisellä mallilla tämä ei ole mahdollista, seuran tiedotteessa todetaan.

– Jokereiden toimintaa ohjaavat strategiassa linjatut arvot, jotka takaavat seuralle pitkäjänteisen ja vakaan tulevaisuuden. Kaudella 2024-25 tavoitteena on voittaa Mestiksen mestaruus, mutta Liiga-nousua Jokerit ei tavoittele mainituista syistä johtuen.

Jokereiden oli tarkoitus pelata ensi kaudella miljoonan euron pelaajabudjetilla, mutta nyt tuota pienennetään ja siitä vapautuvat varat käytetään juniorityön kehittämiseen. Edelleen tavoite on pelata jonain päivänä Liigassa, mutta se ei tule tapahtumaan ennen kuin nykyisellään voimassa olevat ehdot muuttuvat.


Joukkueet: