Nyt kuohuu Norjankin suunnilla – Johannes Kläbo valmiina boikotoimaan Viaplayta

Hiihdon maailmancup Johannes Kläbo - Pallomeri.net

Iivo Niskasen tyly haastattelu Viaplaylla herätti viikonloppuna kummastusta, ja nyt Johannes Kläbo on puolestaan ilmaissut tyytymättömyytensä siihen, että Viaplay toimii Norjan hiihtoliiton virallisena sponsorina.

Niskanen nousi Rukan maailmancupissa otsikoihin lauantaisen 15 kilometrin hiihdon voittonsa ansiosta. Miehen kisan jälkeistä haastattelua kuitenkin kummasteltiin, sillä hän tyytyi vastailemaan kysymyksiin todella tylysti ja lyhyesti – yhdellä tai kahdella sanalla.

IS kertoi aiemmin keskiviikkona, että kyse olisi siitä, että Niskasella on erimielisyyttä Viaplayn tavasta käyttää häntä markkinoinnissa. Viaplayn tekemään, tästä kaudesta käynnistyneeseen tv-sopimukseen kuuluvat erikseen neuvotellut oikeudet markkinoida lähetyksiä kuvamateriaalilla edustusurheilijoista.

”Itsenäisyytemme kyseenalaistuu”

Nyt Norjan suunnilta kuuluu samanhenkistä porinaa Lillehammerin maailmancupin alla. Johannes Kläbon nimittäin kerrotaan kieltäytyneen hiihtämästä Viaplayn logo rinnassaan – siitäkin huolimatta, että kyseessä on Norjan hiihtoliiton virallinen yhteistyökumppani.

Kläboa hiertää se, ettei Viaplay voi hänen mielestään tehdä journalistista sisältöä ja samalla toimia sponsorimielessä mainostajana.

– Olen käyttänyt paljon aikaa pohtiakseni mikä on oikein. Olin jo aikaisin yhteydessä Norjan hiihtoliittoon, koska tämä on mielestäni vaikea asia. Meidän itsenäisyytemme kyseenalaistuu.

Kläbo kuitenkin korosti sanomalehti Adresseavisenille myös, että Viaplayta vastaan hänellä ei varsinaisesti ole mitään.