JYP jysäytti yllätysuutisen – ruotsalainen Johan Pennerborn pestattiin uudeksi päävalmentajaksi

Johan Pennerborn JYP

JYP tiedottaa palkanneensa seurahistorian ensimmäisen ulkomaalaisen päävalmentajansa. Uusi luotsi on ruotsalainen Johan Pennerborn.

JYP on palkannut uuden päävalmentajansa ja lähti rekrytoinnissaan yllättävään suuntaan. Liigajoukkueen uusi päävalmentaja on näet ruotsalainen Johan Pennerborn.

Pennerborn valmensi kahdella edellisellä kaudella itävaltalaista Graz99ersia. Ennen Graz-pestiä hän valmensi vajaan viiden kauden ajan SHL:n kärkiseuroihin kuuluvaa Färjestadia, kunnes sai potkut helmikuussa 2022.

Mainos alkaa:

– Teimme erittäin laajan ja yksityiskohtaisen haku- ja rekrytointiprosessin päävalmentajan työnkuvaan tämän kevään aikana ja vastaanotimme paljon erinomaisia hakemuksia tehtävään. Seurana meillä oli erittäin selkeä näkemys ja vaatimukset hakijoiden kohdalla siitä, että halusimme saada uudeksi päävalmentajaksi ihmisen ja johtajan, jolla on ennen kaikkea hallussaan modernit ihmisjohtamisen taidot, sekä laajaa kokemusta ja vahvaa osaamista eurooppalaisen huipputason jääkiekosta päävalmentajana, kommentoi JYP:n toimitusjohtaja Risto Korpela seuran tiedotteessa.

Pennerbornin nimitys on paitsi mielenkiintoinen veto JYP:ltä mutta se on myös historiallinen tapaus. Pennerborn näet on JYP:n seurahistorian ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja. Pennerborn aloittaa työt joukkueen valmennuksen kanssa jo perjantaina.

– Olen erittäin innoissani saamastani mahdollisuudesta toimia JYP:n päävalmentajana seuraavien kausien aikana. Tiedän, että minulta odotetaan selkeää muutosta aiempaan ja sen muutoksen johtamista varsinkin valmennustyöni alussa ja koen olevani siihen täysin valmis. Saavun Jyväskylään erittäin motivoituneena sekä täynnä intoa ja olen myös erittäin otettu siitä, että minulla on kunnia olla JYP:n historian ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja, sanoo Pennerborn seuran tiedotteessa.

JYP:n valmennusjohdon kaudella 2024-2025 täydentävät apuvalmentajat Mikko Heiskanen ja Juha-Pekka Haataja sekä maalivahtivalmentaja Janne Pekkarinen. Fysiikkavalmentajana jatkaa Ville-Veikko Pohjanvirta ja fysioterapeuttina Jacob Hyde. Kaikkien valmennusjohdon jäsenten sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

Viime kaudella JYP:n liigajoukkueen valmennustiimissä toiminut apuvalmentaja Tommi Hämäläinen siirtyy liigajoukkueen taito- ja yksilövalmentajan tehtävään.

Tsekkaa myös: Dallasin Jake Oettinger pelasti kaksi varmaa maalia – huima syöksy ja täysin älytön mailatorjunta jatkoajalla


Joukkueet: