Johan Franzen avautui Ruotsin medialle Mike Babcockista – ”Hirvein ihminen, jonka olen tavannut”

Johan Franzen Detroit NHL / Pallomeri.net

Ruotsalainen Johan Franzen teki mittavan uran NHL:ssä, missä hyökkääjä lukeutui Detroit Red Wingsin dynastian tärkeisiin luottopelaajiin.

Franzenin NHL-ura päättyi karulla tavalla, sillä pelit loppuivat pahoihin aivotärähdyksiin eikä lopettaminenkaan ole vienyt oireita pois. Ruotsalaisella on ollut viimeiset viisi kautta sopimus voimassa Detroitin kanssa, vaikka tilille on kertynyt vain kaksi peliä kaudella 2015-2016. Se on ollut kuitenkin jo pitkään varma juttu, että Franzenia ei enää kaukalossa tulla näkemään.

Französin uran jälkeistä elämää ei ole helpottanut Detroitin ajan päävalmentaja Mike Babcock, jonka johtamistyyli on aiheuttanut rajun kohun Pohjois-Amerikassa. Franzenin tarinat mestarivalmentajasta ovat kaikkea muuta kuin kivaa kuunneltavaa. Vaikka ruotsalainen kohuu Babcockin joukkueiden sitoutuneisuutta, niin valmennustyyli ei kerää kiitosta.

– Toisaalta hän on hirveä ihminen. Hirvein jonka olen tavannut. Hän on kiusaaja, joka hyökkäsi ihmisten kimppuun, Franzen kommentoi Expressenille.

Franzen on joutunut käsittelemään Babcockin aiheuttamia traumoja aina terapiassa asti ja varsinkin vuoden 2012 tapahtumat ovat jääneet miehen mieleen. Detroitissa samaan aikaan pelannut puolustaja Chris Chelios kertoi Spittin’ Chiclts -podcastissa, miten Babcock hyökkäsi sanallisesti Franzenin kimppuun. Ruotsalainen myönsi Expressinin haastattelussa tarinan olevan tosi

– Tärisen ajatellessani sitä. Se oli Nashvillea vastaan pudotupeleissä. Se oli ruokotonta, ilkeää ja järkyttävää. Se oli kuitenkin vain yksi sadasta jutusta, joita hän teki. Jäävuoren huippu, Johan Franzen sanoi Expressenille.


Pelaajat:
Joukkueet: