Joensuun Maila hyllytti tähtipelaajansa Joni Rytkösen – IS: Epäillään seksuaalisesta häirinnästä

Joensuun Maila

Joensuun Maila tiedotti tiistaina, että se on hyllyttänyt tähtipelaajansa Joni Rytkösen toistaiseksi seuran toiminnasta.

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina, että Superpesiksen tähtipelaajaa epäillään seksuaalisesta häirinnästä. Epäilyjen mukaan pelaajan kerrotaan lähettäneen melkein vuoden ajan seksuaalissävytteisiä viestejä 15-16-vuotiaille tytöille. IS:n mukaan uhreja on kolme ja nämä miettivät asian viemistä poliisille.

Joensuun Maila julkisti myöhemmin oman tiedotteen asiasta, jossa se kertoi seurassa pelaavan Joni Rytkösen hyllyttämisestä.

– Joensuun Mailalla on nollatoleranssi minkäänlaiseen häirintään. Tapauksen vuoksi Rytkönen on toistaiseksi sivussa seuran toiminnasta. Tapauksesta on ilmoitettu Suomen Pesäpalloliitolle, tiedotteessa kerrotaan.

Myös Pesäpalloliitto kertoi myöhemmin tapauksesta, jonka se on vienyt eteenpäin Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) tutkittavaksi.

Rytkönen saapui täksi kaudeksi Joensuuhun. Ennen tätä mies pelasi Sotkamossa, jossa hän voitti Superpesiksen etenijäkuninkuuden vuosina 2019, 2020 ja 2021.


Pelaajat:
Joukkueet: