Vasta NHL-sopimuksen tehnyt Joel Kiviranta kiitti luottamuksesta – iski tehot 1+2 ja valittiin ykköstähdeksi

Joel Kiviranta Colorado Avalanche

Colorado Avalanchen Joel Kiviranta teki kauden toisessa NHL-pelissään tehot 1+2 ja riehui kentän ehdottomana ykköshahmona.

Joel Kivirannan koko kiekkoura tuntuu olevan uskomaton tarina siitä, miten sinnikkyys lopulta palkitaan. Se, että Kiviranta edes on päätynyt NHL:ään on melkoinen tarina, mutta sen viimeisimmästä luvusta saattaa tulla sen uskomattomin osa.

Kiviranta näet jäi neljän Dallas Stars -kauden jälkeen ilman NHL-sopimusta ja Eurooppaan palaamisen sijaan Kiviranta teki poikkeuksellisen ratkaisun ja solmi suomalaisittain erittäin harvinaisen AHL-sopimuksen Colorado Eaglesin kanssa. Kymmenessä AHL-pelissä Kiviranta teki tehot 2+4=6 ja otteet poikivat sopimuksen Colorado Avalanchen kanssa.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kiviranta pelasi kauden toisen NHL-ottelunsa ja kiitti Avalanche-johtoa luottamuksesta paiskomalla ottelussa Anaheim Ducksia vastaan kolmen tehopisteen illan, joka toi muassaan valinnan illan ykköstähdeksi.

Kiviranta saalisti ensimmäisen pisteensä taistelemalla kiekon irti Anaheimin maalin takana. Tästä kiekko päätyi Logan O’Connorille, jonka syötöstä Fredrik Olofsson vei laukauksellaan Coloradon 3-1-johtoon.

Seuraavaksi Kiviranta kunnostautui itse maalarina. Kiviranta kelasi kunnon vauhdit, haki hyvin paikkaa tyhjästä tilasta keskialueella ja pinkoi Sam Girardin avaussyötön saatuaan pakkien välistä komeasti maalintekoon. Kiviranta vei Coloradon 6-2-johtoon ja pisti pelin viimeistään pakettiin.

Illan kolmatta pinnaa ei tarvinnut kauaa odotella, sillä heti seuraavassa vaihdossa Kiviranta iski keskialueella irtokiekkoon ja käänsi siitä Coloradolle nopean hyökkäyksen. Mukaan polkenut Andrew Cogliano sai nautiskella Kivirannan nappipassista ja iski kiekon pussiin. Maalien välillä kului aikaa vain 41 sekuntia.

Colorado voitti pelin lopulta lukemin 8-2.

Joel Kiviranta aloitti tehoilunsa käynnistämällä 3-1-maaliin johtaneen tapahtumaketjun:

Kiviranta karkasi itse maalintekoon kolmannessa erässä:

41 sekuntia myöhemmin Kiviranta tarjoili Andrew Coglianolle maalisyötön:

Katso myös: Anaheimin Radko Gudas teki Gordie Howe -hattutempun!


Pelaajat:
Joukkueet: