Leijonat raivasi tiensä MM-finaaliin – Joel Armia ratkaisi aivan älyttömän tarkalla rannelaukauksella

Joel Armia Leijonat

Leijonat marssi jo kolmanteen perättäiseen MM-finaaliinsa, kun USA kaatui välierässä. Joel Armia sai kunnian iskeä ottelun ratkaisumaalin.

Leijonien uskomaton finaaliputki MM-kisoissa saa jatkoa, kun Suomi voitti USA:n kotikisojen välierässä maalein 4-3. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Leijonat pelaa MM-kullasta jo kolmansissa perättäisissä kisoissa. Lisäksi Suomi on ensimmäistä kertaa kotikisojen finaalissa.

Peli eteni tasatahtiin aina toisen erän puoliväliin asti, kun Sami Vatanen kuittasi upealla nousullaan hetkeä aiemmin syntyneen USA:n 2-2-tasoituksen. USA painoi vimmatusti päälle toisen erän lopussa, mutta ei onnistunut tasoittamaan.

Lopullinen käännekohta nähtiin kolmannen erän alkupuolella, kun heti USA:n alivoiman päätyttyä Joel Armia tempaisi huikaisevan rannelaukauksen USA:n pakin jaloista yläkulmaan.

Suomi joutui loppuerän ajaksi puolustuskannalle ja USA pääsikin vielä maalin päähän kolmisen minuuttia ennen loppua, mutta Suomi taisteli sitkeästi ja kesti loppuun asti varmistaen kotiyleisön riemuksi historiallisen finaalipaikan.

Joel Armia ampuu 4-2-maalin millintarkalla kudilla:

https://twitter.com/IIHFHockey/status/1530537645285249024

Katso myös: Miro Heiskanen painoi jäätävällä rystylaukauksella Leijonat tasoihin


Pelaajat:
Joukkueet: