Joe Finleylle tuomittiin yhden ottelun pelikielto r*nkkauseleestä

Joe Finley pelikielto HIFK Liiga / Pallomeri.net
Joe Finley HIFK Liiga / Pallomeri.net

HIFK:n Joe Finley lensi torstaina suihkun puolelle Pelicansia vastaan pelatussa ottelussa, kun mies näytti vierailijoiden vaihtoaition suuntaan niin sanotusti r*nkkauseleitä. Tilanteesta on nyt tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Finley oli toisen erän loppupuolella luistelemassa vaihtoaition puolelle, kun hän – kuten Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärven raportti kertoo – ”näytti säädytöntä elettä kohden Pelicansin vaihtoaitiota”.

Videon tilanteesta voit katsoa aiemmasta jutustamme TÄSTÄ LINKISTÄ.

Mainos alkaa

Finleylle tuomittu pelikielto tarkoittaa sitä, että hän on sivussa lauantaina, kun HIFK matkustaa Tapparan vieraaksi.

– Sääntökirjan säännön 168 mukaan pelaajalle, joka syyllistyy urheiluhenkeä, reilua peliä tai kunnioitusta koskevaan sääntörikkeeseen, tuomitaan rangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Säännön iv 3 -kohdan pelaajalle, joka tekee säädyttömän eleen kenelle tahansa henkilölle jäällä tai missä tahansa kentällä ennen ottelua, sen aikana tai sen jälkeen, tuomitaan ottelurangaistus.

Otteluvideon mukaan Finley näytää rivoa elettä kohden Pelicansin vaihtoaitiota. Teolla Finley syyllistyy epäurheilijamaiseen käytökseen, josta määrätään ottelurangaistus. Harkintani mukaan yhden ottelun pelikielto on riittävä seuraamus kyseisestä teosta, Liusjärvi toteaa kurinpidon raportissa.

Finley lensi myös tiistaina ulos taklattuaan Vaasan Sportin Joel Kivirantaa. Videon tuosta tilanteesta voit katsoa aiemmasta jutustamme TÄÄLTÄ.


Pelaajat:
Joukkueet: