Joakim Miller on tekemässä suomalaista urheiluhistoriaa – debyytti NLL:ssä lähestyy

Joakim Miller NLL / Pallomeri.net

26-vuotias Joakim Miller on lähellä temppua, johon yksikään suomalainen ei ole aikaisemmin kyennyt, sillä mies on valtaamassa pelipaikan NLL:stä.

Pohjois-Amerikassa pelattava box lacrossen ammattilaisliiga NLL on sarja, johon jokainen lacrosse-pelaaja varmasti mielisi. Harvat ja valitut kuitenkin tuon pääsevät kokemaan, sillä kilpailu lajissa on äärimmäisen kovaa.

Box lacrosse on viime vuosina nostanut suosiotaan myös Suomessa, jossa pelattiin muun muassa vuoden 2017 EM-kisat. Suomen maajoukkue menestyi loistavasti kotikisoissa, sillä se juhli turnauksen päätteeksi EM-pronssia. Tuon joukkueen avainpelaajiin kuului myös muuan Joakim Miller, joka yrittää parhaillaan luoda uraa ammattilaisliiga NLL:ssä.

Mainos alkaa

Millerin debyytti Philadelphia Wingsin joukkueessa lähestyy ja kun tuo hetki tapahtuu, niin suomalaisesta tulee ensimmäinen eurooppalainen pelaaja NLL-historiassa.

Joakim Miller odottaa innolla tulevaa kautta

Puolustajana pelaava Miller ehti kiireiden keskellä antamaan haastattelun Pallomeri.netille.

– Fiilikset ovat hyvät! Pikkuhiljaa alkaa pääsemään treenirutiineihin kiinni poikien kanssa ja harjoitukset ovat menneet hienosti. Olen vielä niin uusi, että kestää hetken totutella uusiin joukkoetovereihin ja opetella vastustajien tottumuksia kentällä, Miller toteaa.

Millerin edustama Philadelphia Wings aloitti kauden tappiolla Buffalo Banditsille, mutta tuossa ottelussa suomalaista ei vielä kentällä nähty, sillä mies oli vasta liittynyt joukkueen mukaan. Odotettu debyytti saattaa kuitenkin koittaa jo joulun jälkeen.

– Debyytti saattaa olla jo ensi viikolla Rochesteria vastaan, saattaa olla olematta. Nämä päätökset tehdään usein pelipäivää edeltävällä viikolla tai edeltävänä päivänä valmentajien toimesta. Tällä hetkellä tilanne näyttää lupaavalta, Miller sanoo.

Philadelphia Wings pelaa samassa hallissa kuin Philadelphia Flyers

Ainakaan puitteista ei Philadelphia Wingsin tekeminen jää kiinni.

– Philadelphia Wings on uudelleen perustettu joukkue, joka liittyi täksi vuodeksi mukaan NLL:ään. Philadelphia Wings organisaationa on NHL-seura Flyersin omistuksessa ja moni asia on NHL-joukkueen kanssa yhteisessä käytössä, kuten harjoittelukeskus sekä kotihalli Wells Fargo Center, suomalainen kertoo.

Box lacrosse on äärimmäisen kova laji, sillä kaukalossa mennään todella lujaa ja myös fyysisyys on vahvasti läsnä pelissä. Tämän vuoksi kaukalossa on oltava jatkuvasti hereillä, sillä yksikin virhe voi kostautua.

– Kuten monissa palloilulajeissa, niin virheet maksavat kovaa hintaa. Varsinkaan puolustajana niitä ei yksinkertaisesti ole varaa tehdä. Mikäli tässä liigassa haluaa pärjätä, niin täytyy olla valmistautunut kaikkeen mahdolliseen, jotta kentällä ei tule yllätyksiä.

Miller: ”Ei tänne asti tultu häviämään”

Philadelphia Wings on tulokasjoukkueena uuden haasteen edessä. Siinä missä monet joukkueet ovat harjoitelleet jo vuosia yhdessä, niin Wingsissä vasta yritetään luoda identiteettiä.

– Joukkue on varsin nuori ja kokematon eikä joukkueen hyökkääjillä ole vuosien kokemuksella rakennettua kemiaa. Silti uskomme vahvasti, että mitään estettä ei ole, minkä yli ei pääsisi. Joukkuehenki on vahva, mitä kuvaa hyvin joukkueen slogan: WE NOT ME.

– Yksi päivä ja yksi peli kerrallaan. Ei tänne asti tultu häviämään, Miller sanoo luottavaisena.

Vaikka Miller on tekemässä suoritusta, jota kukaan suomalainen ei ole aikaisemmin tehnyt, niin hyvän olon tunnetta ei ole hiipinyt puseroon.

– Tyytyväinen en ole, matka kohti huippua on vasta alkanut, Miller toteaa ytimekkäästi loppuun.

Pallomeri.net tulee seuraamaan tarkasti Millerin otteita läpi kauden, joten meidän kanssa pysyt #pelipaikoilla!

Artikkelikuva: Tiina Turkki


Pelaajat:
Joukkueet: