Jesse Ylönen ottaa sittenkin rokotteen – ”Säännöt muuttuivat siihen suuntaan”

Jesse Ylönen Montreal Canadiens NHL Pelicans - pallomeri.net

Jesse Ylönen kohautti viime viikolla ilmoittamalla, ettei aio ottaa koronarokotetta. Nyt Montreal Canadiensin nuorukainen on kuitenkin pyörtänyt tämän päätöksen.

Ylönen, 21, perusteli tuoretta päätöstään IS:lle vakuuttaen, että se tuli omasta harkinnasta eikä suinkaan ulkopuolisen tahon paineesta.

– Säännöt muuttuivat siihen suuntaan, että ilman rokotetta kausi olisi mennyt vaikeaksi, Ylönen sanoo.

– Kävimme seuran kanssa keskustelua asiasta. Minua ei painostettu, vaan päätös oli omani.

Rokottamattomana hän ei olisi todennäköisesti voinut osallistua lainkaan Yhdysvaltojen puolella pelattaviin otteluihin, mikä olisi karsinut kauden ottelumäärää rankalla kädellä. Ylönen pelannee suurimman osan kaudestaan AHL:ssä, joka ei vielä ole julkistanut omaa virallista linjaustaan rokotusten suhteen, mutta tämä linjaus seurannee pitkälti NHL:n suuntaa.

NHL:n puolella rokottamattomille pelaajille on luvassa taloudellisia sanktioita. Esimerkiksi Detroit Red Wingsin Tyler Bertuzzi kertoi kieltäytyneensä koronarokotteesta, mikä tarkoittaa, ettei hänelle makseta palkkaa Kanadan puolella pelattavista otteluista, sillä hän ei niihin matkusta. Tämä tietää yhteensä noin puolen miljoonan dollarin menettämistä.

Rokottamattomille pelaajille ei myöskään makseta palkkaa, mikäli kyseinen peluri on poissa seuran toiminnasta koronatartunnan tai -karanteenin johdosta.


Pelaajat: