Mestiksessä tuomittiin kuuden pelin kakku – Ketterän Jesse Liuksiala ajeli vastustajaa rumasti selkään

Jesse Liuksiala Imatran Ketterä / Pallomeri.net

Ketterän hyökkääjä Jesse Liuksiala sai peräti kuuden ottelun pelikiellon ajeltuaan Hokin Oskari Siikiä todella rumasti selkään.

Imatran Ketterä voitti Kajaanin Hokin lauantain Mestis-kierroksen jännitysottelussa jatkoajalla maalein 4-3, mutta ottelun toi mukanaan seuran kannalta negatiivista jälkipyykkiä. Mestiksen kurinpitoryhmä tiedotti torstaina, että hyökkääjä Jesse Liuksiala on ottelun tapahtumien johdosta asetettu peräti kuuden ottelun mittaiseen pelikieltoon.

Kyseessä oli ottelun kolmannen erän puolivälin tienoilla nähty tilanne, jossa Liuksiala taklasi Hokin Oskari Siikin selästä laitaan. Siiki lennähti ruman taklauksen seurauksena kasvot edellä päin laitaa täysin holtittomalla tavalla.

– Taklaus suoritetaan taklatun pelaajan selkäpuolelta ja se aiheuttaa noin metrin etäisyydellä laidasta olleen pelaajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten. Taklatun pelaajan etäisyys laidasta sekä laitaan kohdistuneen törmäyksen voima huomioiden kurinpitoryhmä pitää tekoa siinä määrin piittaamattomana ja vaarallisena, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä katsoo, että taklaavan pelaajan on täytynyt tiedostaa taklatun pelaajan etäisyys laidasta ja siten sen, että vastaavalla tavalla suoritettu taklaus aiheuttaa mitä todennäköisimmin vaarallisen sinkoutumisen laitaa vasten. Taklaavalla pelaajalla on kurinpitoryhmän näkemyksen mukaan niin ikään aikaa ja mahdollisuus pelata tilanteessa toisin. Kurinpitoryhmä katsoo teon pitäneen sisällään varsin merkittävän loukkaantumisriskin, kurinpitopäätöksessä selostetaan.

Kurinpitoryhmä toteaa pitävänsä varsinaista tekoa viiden ottelun pelikiellon arvoisena, mutta koska, Liuksiala sai kaudella 2019-2020 kolmen ottelun pelikiellon taklausrikkeestä, niin tämän kertaista tuomiota korotetaan yhdellä lisäottelulla.

Ketterän Jesse Liuksiala sai kuuden ottelun pelikiellon tästä taklauksesta:

Katso myös: Jokereille kävi karmea moka – soitti Dinamo Minskille väärän kansallishymnin


Joukkueet: ,