Jesse Joroselle komeaa kunniaa – nimettiin TOP4-sarjojen parhaaksi maalivahdiksi

Jesse Joronen Brescia - pallomeri.net

Italian Serie A:ssa tällä kaudella Brescian riveissä palloja torjunut Jesse Joronen on saanut huikean kunnianosoituksen Whoscored.comin kausiarvostelussa.

Brescia suoritti koko kauden täysin umpisurkealla tavalla. Joukkue voitti joulukuun puolivälin jälkeen tasan kaksi ottelua ja tuloksena olikin putoaminen sarjaporrasta alemmas Serie B:hen.

Jorosta tästä ei kuitenkaan voi syyttää – ja tämän faktan on nostanut esiin Whoscored.com. Suomalaismaalivahti nimittäin valittiin koko kauden tähdistökokoonpanoon, joka kerättiin Euroopan TOP4-sarjoista.

Joronen onkin todella kovassa seurassa, sillä muita kokoonpanoon nostettuja pelureita olivat muiden muassa Barcelonan Leo Messi, Juventuksen Cristiano Ronaldo, Bayern Münchenin Robert Lewandowski, Liverpoolin Virgil van Dijk, Manchester Cityn Kevin De Bruyne, Dortmundin Jadon Sancho ja Chelseaan RB Leipzigista siirtynyt Timo Werner.

Jorosen paikkaa selittää toki se, että hän joutui urakoimaan torjuntojen muodossa huomattavasti enemmän kuin suurseurojen supertähtimaalivahdit, mutta eikös se niin ollut, että torjuntojen takia maalivahti ylipäätään on pelissä mukana?

Jesse Joronen kovassa seurassa:

Huuhkajat pelaa ensi kesänä jalkapallon EM-kisoissa ja voitanee sanoa, että ainakin maalivahtiosasto on kunnossa; siitä pitävät huolen Joronen sekä Leverkusenin Lukas Hradecky. EM-futis 2021 käynnistyy kesäkuun 11. päivä.


Pelaajat: