Yle: Jesse Joensuu uskoo Jokereiden KHL-tarun olevan ohi – ”Se Jokerit, minkä nyt olemme tunteneet, se loppuu”

Jesse Joensuu peliyhtiö Jokereiden Jokerit KHL Playoffs 2019 Joona Monto agenttifirma Janis Kalnins Jokerit Inside KHL / Pallomeri.net

Jokereiden hyökkääjä Jesse Joensuu avasi tämän hetken tuntemuksiaan Ylelle antamassaan haastattelussa.

Jokerit ilmoitti perjantaina, että kausi KHL:ssä jää kesken Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Tämä oli tietysti suuri pettymys joukkueelle, vaikkakaan mitään muuta mahdollisuutta seuralla ei yksinkertaisesti ollut.

Ylelle haastattelun antanut Joensuu ei lähtenyt peittelemään sitä, että KHL on enemmän tai vähemmän Venäjän pr:ää.

– Tietysti tässä kun on ollut seitsemän vuotta mukana ja moni muukin pelaaja on ollut mukana pitkään, niin ainahan me olemme tienneet, että tämä on enemmän tai vähemmän Venäjän pr:ää tämä KHL, koska niin moni seura tekee aika isoja tappioita, Joensuu sanoo Ylelle.

Suomalaishyökkääjä kommentoi rehellisesti myös Jokereiden tulevaisuuden näkymiä KHL:ssä, mitkä eivät missään nimessä ole tällä hetkellä hyvät.

– En tiedä onko minun asiani spekuloida, mutta kun uutisia seuraa, niin en oikein itse näe, miten Jokerit pelaisi enää KHL:ää. Eli KHL-taival on varmaan ohi, Joensuu sanoo haastattelussa.

– En halua puhua muiden suulla. Ainoa, mitä osaan sanoa, on että kun uutisia katsoo, ja siellä on suomalaisia upseereita, jotka kertovat sitä faktaa, mitä heillä on, niin Jokerit ja KHL tuntuu ihan mahdottomalta yhtälöltä. Vaikka Jokerit seurana jossain jatkaa, niin se Jokerit, minkä nyt olemme tunteneet, se loppuu, Joensuu jatkaa Ylelle.

Tulevat viikot ja kuukaudet tietysti kertovat enemmän Jokereiden tulevaisuudesta. Monet kiekkofanit taatusti toivovat joukkuetta takaisin Liigaan, mutta sekään tuskin sujuu aivan ongelmitta. Vahva brändi ja perinteikäs seura olisi tietysti jollakin tapaa hienoa nähdä suomalaisella kiekkokartalla, mutta vain aika näyttää, että mikä se suunta on.


Pelaajat:
Joukkueet: