Montreal käänsi selkänsä – Jesperi Kotkaniemi on virallisesti Carolinan pelaaja

Jesperi Kotkaniemi - Pallomeri.net

Jesperi Kotkaniemi on virallisesti Carolina Hurricanesin pelaaja, sillä Montreal Canadiens päätti olla vastaamatta offer sheet -tarjoukseen.

Jesperi Kotkaniemi siirtyy virallisesti Carolina Hurricanesiin. Sopimus on vuoden pituinen. Kotkaniemen aiempi seura Montreal Canadiens ei vastannut määräaikaan mennessä Carolinan viikko sitten tekemään 6,1 miljoonan dollarin offer sheet -tarjoukseen.

– Jesperi Kotkaniemi on pelaaja, joka on ollut tutkallamme. Uskomme, että hän kukoistaa päävalmentaja Rod Brind’Amourin järjestelmässä ja kulttuurissa, ja hänestä tulee tärkeä osa sitä, mitä rakennamme Carolinassa tuleville vuosille, Hurricanesin GM Don Waddell totesi siirron varmistuttua.

Mainos alkaa

Montreal varasi Kotkaniemen kesällä 2018 koko varaustilaisuuden kolmannella vuorolla. NHL-urallaan porilaissyntyinen pelaaja on tehnyt kaikkiaan 22 maalia ja kerryttänyt 62 pistettä runkosarjassa Canadiensin paidassa. Lisäksi pudotuspeleistä on kertynyt kaikkiaan yhdeksän maalia ja 12 pistettä.

Kanadalaiskanava TSN:n lähteiden mukaan Carolina oli alun perin yrittänyt hankkia Kotkaniemeä riveihinsä pelaajavaihdon kautta, mutta sopimusta ei syntynyt.

Montrealin suhtautuminen koko siirtosaagaan oli hyvin kylmäkiskoinen. Seura julkaisi asiasta minimaalisen tiedotteen, missä GM Marc Bergevin kommentoi asiaa lyhyesti.

– Carolina käytti työkalua, joka heillä oli työsopimuksen puitteissa hallussaan ja me hyväksymme tämän päätöksen, Bergevin sanoi.

Canadiens hankki heti korvaajan

Korvauksena Kotkaniemestä Montreal saa 1. ja 3. kierroksen varausvuorot vuoden 2022 varaustilaisuudessa.

Tämä mitä ilmeisimmin sopi Canadiensille hyvin, sillä heti siirron varmistuttua seura teki kaupan Arizona Coyotesin kanssa, kun hyökkääjä Christian Dvorak siirtyy Canadiensiin. Toiseen suuntaan matkaavat 1. kierroksen varausvuorosta (2022) ja 2. kierroksen varausvuorosta (2024). Ykköskierroksen varausvuoro on joko Canadiensin oma tai Hurricanesilta saatu vuoro riippuen siitä, kumpi niistä on parempi.

Offer sheet on melko harvoin käytetty sopimusmalli. Kotkaniemen hyväksymä tarjous oli vasta NHL-historian 37. hyväksytty offer sheet. Kuvaavaa on myös se, että Kotkaniemi oli vasta 2000-luvun toinen pelaaja, jonka aiempi seura päästi kävelemään pois jättämällä vastaamatta offer sheetiin.

Edellinen tapaus on vuodelta 2007, jolloin Dustin Penner siirtyi Anaheimista Edmontoniin. Kotkaniemi on historian kolmas suomalainen, joka hyväksyi offer sheet -tarjouksen. Teemu Selänne teki tällaisen sopimuksen Calgary Flamesin kanssa 1992, mutta Winnipeg Jets vastasi tarjoukseen tunnetuin seurauksin.

Kaksi vuotta sitten Sebastian Aho teki sopimuksen nimenomaan Canadiensin kanssa ja Kotkaniemen siirron yhteydessä onkin spekuloitu paljon sillä, että kyse olisi osittain myös kostosta.

Tsekkaa myös: Video: Zug-pakki mörhöili CHL:ssä – karmiva harhasyöttö johti noloon alivoimamaaliin


Pelaajat:
Joukkueet: ,