Jeremy Roenick haastoi NBC:n oikeuteen potkujensa johdosta

Jeremy Roenick NBC NHL - pallomeri.net

Entinen NHL-pelaaja Jeremy Roenick toimi vielä alkuvuodesta NBC:n kommentaattorina NHL-lähetyksissä. Hän sai kuitenkin potkut sopimattomien ehdotteluiden vuoksi.

Roenick oli heittänyt joulukuussa kyseenalaisia kommentteja Spittin’ Chiclets -podcastissa. Hän sanoi haaveilevansa kimppakivasta juontajakollega Kathryn Tappenin ja vaimonsa kera.

– Jos se todella tapahtuisi, se olisi todella hienoa, mutta ei sitä koskaan tule tapahtumaan, Roenick totesi podcastissa.

NHL-legenda pyysi sanomisiaan anteeksi, mutta siitä huolimatta NBC antoi hänelle pari kuukautta myöhemmin potkut.

Mainos alkaa

Nyt Roenick on Varietyn mukaan kiikuttanut New Yorkin korkeimmalle oikeudelle kanteen NBC:tä vastaan. Hän syyttää tv-yhtiötä siitä, että potkujen taustalla oli ennen kaikkea poliittisia syitä.

Donald Trumpia kannattavan Roenickin oli määrä puhua republikaanipuolueen tapahtumassa vuonna 2016, mutta NBC:n Sam Flood oli varoittanut häntä jättämään tapahtuman väliin.

– En sano mitä voit tehdä. Tiedät kenelle teet töitä. Teet töitä NBC:lle. Se ei näyttäisi hyvältä NBC:n ansioluettelossasi, Floodin väitetään sanoneen Roenickille.

Lisäksi Roenick nosti esiin sen, että taitoluistelua NBC:lle selostaneet Tara Lipinski ja Johnny Weir olivat muutama vuosi sitten käyttäneet alatyylistä kieltä kommentoidessaan urheilutapahtumia, mutta heille ei oltu annettu potkuja.

Hänen mukaan Flood oli kuitannut tämän sillä, että ”Weir voi homoseksuaalina sanoa mitä tahansa”.

Roenick sanookin joutuneensa ”heterosyrjinnän” kohteeksi.

Katso myös: Video: Jeremy Roenick julkaisi hämmentävän karanteenipätkän – urheilua ja mässäilyä


Pelaajat: