Uskomaton keihäskaari – 14-vuotias Jere Murto rikkoi Oliver Helanderin Suomen ennätyksen 79-metrisellä heitolla

Jere Murto

Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla tehtiin uusi epävirallinen Suomen ennätys, kun 14-vuotias Jere Murto tempaisi 79-metrisen kaaren.

Pihtiputaan Keihäskarnevaaleilla nähtiin kerrassaan huikea suoritus, kun 14-vuotiaan Jere Murron voittoheitto alle 15-vuotiaiden poikien sarjassa laskeutui yli 79 metrin päähän heittopaikasta. Heiton virallinen mitta oli 79,30 ja kyseessä on ikäluokan epävirallinen Suomen ennätys.

Kyseessä on epävirallinen Suomen ennätys, sillä Suomen Urheiluliitto ei vahvista alle 15-vuotiaiden ikäluokan ennätyksiä. Asiaa mutkistaa keihäs, jolla ennätys heitettiin, sillä 600 gramman keihästä uudistettiin vuonna 1999.

Mainos alkaa:

Esimerkiksi naisten ennätystilastoissa ennen kyseistä vuotta tehtyjä tuloksia ei oteta huomioon. Poikien keihään muutos oli kuitenkin niin pieni, että kaikessa sekavuudessaankin sekä ennen että jälkeen vuoden 1999 kiskaistut heitot kirjataan yhä samaan kaikkien aikojen tilastoon.

Näin ollen tämä tarkoittaa sitä, että ikäluokkansa kaikkien aikojen tilastossa Murto on, ennätyksestään huolimatta, vasta kakkosena. Ykkösenä on Harri Haatainen, jonka kärkitulos on vanhalla keihäsmallilla vuonna 1993 heitetty 82,20.

Murto on kuitenkin pisimmälle nykyisellä keihäsmallilla heittänyt urheilija. Aiempi ikäluokan kärkitulos oli Oliver Helanderin nimissä. Helander tempaisi vuonna 2012 tuloksen 79,06.

Murto voitti ikäluokkansa kisan ylivoimaisesti, sillä toiseksi tulleen Volmari Paanasen tulos oli 57,01 metriä. Murto paransi voittoheitollaan omaa ennätystään lähes neljällä metrillä.

Jere Murto tempaisee 79,30 ja rikkoo Oliver Helanderin nimissä olleen ikäluokan epävirallisen Suomen ennätyksen:

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Jere Murto (@jerejavelin) jakama julkaisu

Katso myös: Huikea heitto Keihäskarnevaaleilla – Tero Pitkämäen 10-vuotias poika kiskaisi 47-metrisen voittokaaren


Pelaajat: