Jere Karalahti sai tuomion – yritti hakata portsareita ja uhkaili heitä jengiläisten kostolla

Jere Karalahti kirja / Pallomeri.net

Entinen jääkiekkoilija Jere Karalahti on saanut sakkotuomion talvella 2020 Levillä tapahtuneesta kapakkaepisodista.

Ex-jääkiekkoilija Jere Karalahti on saanut 35 päiväsakon suuruisen tuomion Lapin käräjäoikeudelta tammikuussa 2020 Levillä sattuneen nahistelun seurauksena. Oikeuden mielestä hän syyllistyi nujakassa järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen, pahoinpitelyyn ja pahoinpitelyn yritykseen.

Karalahden tuloilla tuomio tarkoittaa 910 euron suuruista summaa. Oikeuden mukaan Karalahti ei ole esitutkinnassa ottanut kantaa syyllisyyteensä. Hän ei ole saapunut pääkäsittelyyn vastaamaan syytteisiin.

– Vastaaja oli kutsuttu pääkäsittelyyn uhalla, että asia voidaan tutkia ja ratkaista vastaajan poissaolosta huolimatta. Asiassa esitetty näyttö ja todisteena esitetyistä dvd-tallenteista ilmenee Karalahden poistaminen ravintolasta, kiinni tarttuminen, ravintolaan uudelleen yrittäminen, kiinni tarttumisia ja järjestyksenvalvojien vetämistä, tuomiossa kerrotaan.

Tapahtumat alkoivat kehittyä Levin Ihku-yökerhossa, josta järjestyksenvalvojat joutuivat poistamaan Karalahden huonon käytöksen takia. Karalahti vastusti poistamista, yritti palata yökerhoon ja ryhtyi uhkailemaan kahta järjestyksenvalvojaa potkimisella. Tämän seurauksena hänet raudoitettiin.

– Ollessaan raudoitettuna Karalahti on vielä uhannut järjestyksenvalvojia sanomalla näille, että he ovat kuolleita miehiä ja että jengiläiset tulevat heidän kotiinsa kostamaan, haastehakemuksen teonkuvauksessa kerrotaan.

Käräjäoikeuden mukaan Karalahti on uhkaamalla käyttää väkivaltaa yrittänyt estää järjestystä ylläpitävää henkilöä suorittamasta hänelle lain tai asetuksen nojalla kuuluvaa tehtävää ja muutoin vaikeuttanut tehtävän suorittamista.

– Menettelyllään hän on syyllistynyt toissijaisen rangaistusvaatimuksen mukaiseen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen, käräjäoikeus toteaa.

Toinen järjestyksenvalvoja ei vaatinut Karalahdelle rangaistusta, koska hän ei pitänyt uhkauksia vakavasti otettavina, vaan “kännipuheina”.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Tsekkaa myös: Lukon liigajoukkue joutui koronakurimukseen – 11 tartuntaa, pelejä joudutaan siirtämään


Pelaajat: