Video: Iso kakku napsahti – HIFK:n Jere Innala 5 ottelun pelikieltoon

Jere Innala pelikielto viisi ottelua - pallomeri.net

HIFK:ta edustava Jere Innala on saanut pitkän kakun, sillä Liigan kurinpito mätkäisi miehelle peräti viiden ottelun pelikiellon.

Innala taklasi keskiviikon Sport-ottelussa Teemu Väyrystä siten, että hänen kätensä nousivat Väyrysen päähän. Väyrynen ei loukkaantunut tilanteessa.

Innala oli omassa suullisessa lausunnossaan sanonut käsien nousemisen johtuneen mailapaineen antamisesta, mutta kurinpitäjät eivät tätä nielleet.

– Videolta tehtyjen havaintojen perusteella kurinpitodelegaatio toteaa, että Innalan taklaukseen liittyvä käsien nouseminen ei liity aiempaan mailapaineen antamisen vaan on taklauksen yhdessä suoritettu tarpeeton teko. Näin ollen ja koska taklauksessa tapahtuu käsien nostamisen johdosta kontakti vastustajan päähän ja vastustajan pään runnominen pleksiä vasten, kyseessä on sääntöjen vastainen päähän kohdistunut taklaus, raportissa todetaan.

Kurinpitoraportissa viiden ottelun pelikielto perustellaan Liigan hallituksen tekemän, päähän kohdistuneisiin taklauksiin tehdyn linjauksen nojalla.

Tästä tilanteesta Jere Innala sai pitkän pelikiellon:

Jos video ei näy, voit katsoa sen Liigan YouTubessa.


Pelaajat:
Joukkueet: ,