Blues antoi lisätietoa dramaattisesta tapauksesta – Jay Bouwmeesterin sydän pysähtyi vaihtopenkillä

Jay Bouwmeester sydänkohtaus bouwmeesterin sydän pysähtyi - pallomeri.net

St. Louis Bluesin GM Doug Armstrong paljasti medialle, että puolustaja Jay Bouwmeesterin lyyhistyminen vaihtopenkille johtui sydämen pysähtymisestä.

Tiistaiyön NHL-kierroksella Anaheim Ducksin ja St. Louis Bluesin välinen ottelu keskeytettiin Bluesin Jay Bouwmeesterin lyyhistymisen jälkeen. Bouwmeester menetti tajuntansa tultuaan vaihtoon ja ensimmäisten tiedotteiden mukaan kyse oli sydänperäisestä sairaskohtauksesta.

Bluesin GM Doug Armstrong piti torstaiyönä Suomen aikaa lehdistötilaisuuden, jossa hän kertoi medialle lyyhistymisen todellisen syyn. Bouwmeesterin sydän pysähtyi äkillisesti eikä hän reagoinut enää millään tavalla. Paikalle tullut lääkintähenkilökunta käytti defibrilaattoria Bouwmeesterin elvyttämiseen ja hän palasi tajuihinsa välittömästi defibrilaattorin käyttämisen jälkeen.

Mainos alkaa

Armstrongin mukaan Bouwmeester on parasta aikaa sairaalassa ja voi hyvin. Hänen tilaansa tarkkaillaan yhä ja lääkärit tekevät kokeita selvittääkseen tapauksen juurisyyt, eli vielä on epäselvää miksi ja miten sydän pysähtyi.

Armstrong kiitti sekä omaa että Anaheim Ducksin ja Ducksin kotihallin henkilökuntaa nopeasta toiminnasta sekä myös liigaa ja pelaajayhdistystä heidän työstään pelaajien turvaamiseksi.

– Tämä on jälleen sulka NHL:n ja pelaajayhdistyksen hattuun siitä, että he pitävät kulisseissa huolen siitä, että ihmisiä on oikeissa paikoissa valmiina auttamaan pelaajia, jos jotain sattuu, Armstrong kiitteli lehdistötilaisuudessaan.

Tällaiset tapaukset ovat onneksi harvinaisia, mutta eivät kuitenkaan tavattomia. Vuonna 2005 Detroitin Jiri Fischer kävi lähellä kuolemaa, kun hänen sydämensä pysähtyi vastaavalla tavalla kuin Bouwmeesterin, eli vaihtopenkillä kesken ottelun. Vuonna 2016 AHL-pelaaja Craig Cunningham puolestaan lyyhistyi samasta syystä kesken alkuverryttelyn.

Tsekkaa myös: Video: SaiPa-pakki teloi Ässien kultakypärän pois pelistä – Tylor Spink sai aivotärähdyksen


Pelaajat:
Joukkueet: