Vaihtopenkille kesken matsin lyyhistynyt Jay Bouwmeester astui julkisuuteen – ”Jääkiekko ei ole ollut ensimmäisenä mielessäni pariin viikkoon”

Jay Bouwmeester sydänkohtaus bouwmeesterin sydän pysähtyi - pallomeri.net

NHL:ssä koettiin 11. helmikuuta kauhunhetkiä, kun St. Louis Bluesin puolustaja Jay Bouwmeester lyyhistyi äkisti istuessaan vaihtopenkillä.

Miestä hoidettiin vaihtopenkillä pitkään ja hänet vietiin lopulta sairaalaan jatkotutkimuksiin. Siellä selvisi, että 36-vuotias kanadalaispuolustaja oli kärsinyt sydämen pysähdyksestä.

Vielä samalla viikolla hänet leikattiin ja sydämeen asennettiin implantoitava defibrillaattori, joka tasaa ja palauttaa epätasaista sydämen rytmiä.

Mainos alkaa

Bouwmeester piti keskiviikkona yhdessä Bluesin GM:n Doug Armstrongin kanssa tiedotustilaisuuden. Kaksikko kertoi odotetun uutisen, ettei Bouwmeester palaa kaukaloon enää tällä kaudella. Koko urankaan jatkosta ei vielä ole varmuutta.

– On päätöksiä, joita minun on tehtävä. Se on myöhemmin edessä. Tämä on vaikeaa, mutta oikeastaan jääkiekko ei ole ollut ensimmäisenä mielessäni pariin viikkoon, Bouwmeester sanoi.

Miehen terveydentila on tällä hetkellä kuitenkin olosuhteisiin nähden hyvä.

– Voin ihan hyvin, joten tätä voisi verrata johonkin toiseen loukkaantumiseen. Mutta on muistutettava itseään, miksi en ole pelaamassa. Se laittaa asioita perspektiiviin.

– Luulen, että minun on arvioitava sitä vielä, enkä ole vielä tehnyt sitä, Bouwmeester sanoi uransa jatkumista koskeviin päätöksiin viitaten.

St. Louis Bluesin tiedote


Pelaajat:
Joukkueet: