Jaro-veskari nostettiin ylös – alusti dramaattisen lisäajan tasoitusmaalin Ykkösessä

Hannes Käldström Jaro

Ykkösessä nähtiin huimaa draamaa, kun Jaro tasoitti maalirikkaan EIF-ottelun aivan viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Maalivahtien tekemät maalit ovat jalkapallossa melko harvinaisia, mutta kun sellainen syntyy, siihen liittyy usein upeaa draamaa. Näin näytti olevan ensin asian myös Ykkösen sunnuntain kierroksella, kun Jaron ja EIF:n välinen maalijuhla sai melkoisen loppuratkaisun.

Ottelun erotuomari oli arvioinut lisäajan pituudeksi neljä minuuttia, mutta ottelussa tapahtui sen verran, että peli ehti 96. minuutille, kun Jarolle tuomittiin vielä sivuvapaapotku vasemmalle laidalle.

Myös maalivahti Hannes Käldström oli noussut mukaan tilanteeseen ja sai kuin saikin päätä väliin. Pallo painui kuin painuikin Käldströmin puskun jälkeen aivan vasemman tolpan juureen. Näin Jaro tasoitti maalijuhlaksi muodostuneen ottelun loppulukemiksi 3-3 aivan viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Käldström juhli maaliaan antaumuksellisesti ja ehti olla virallisesti maalintekijänä noin 12 tuntia, kunnes maanantaiaamuna julkistettiin tieto, että Severi Kähkönen sai lopulta pienen kosketuksen palloon ja näin ollen maali merkittiin hänelle. Kähkönen tekikin siis ottelussa hattutempun, mutta kun otetaan huomioon tapa, jolla tasoituksen luultiin syntyneen, niin tuloksena oli kenties ehkä yksi sarjan historian antiklimaattisimmista hattutempuista.

Jaron maalivahti Hannes Käldström tasoittaa ottelun 96. minuutilla:

Katso myös: Uskomaton pommi 30 metristä – IFK Mariehamnin Joakim Latonen ampui huikean maalin Veikkausliigassa