Käsittämätön moka – Norjan Jarl Magnus Riiber hiihti harhaan ja romahti selvästä johdosta kahdeksanneksi

Jarl Magnus Riiber / Pallomeri.net

Yhdistetyn hiihto-osuudella nähtiin uskomaton käänne, kun kisaa selvästi johtanut Norjan Jarl Magnus Riiber hiihti harhaan.

Miesten yhdistetyn hiihto-osuudella päästiin todistamaan jälleen häkellyttävää käännettä, kun kisaa selvästi johtanut Jarl Magnus Riiber mokasi karkeasti. Riiber johti kisaa kilometrin kohdalla jo 47,9 sekunnin erolla seuraavaan, mutta kaikki muuttui, kun hän lähti hiihtämään väärää lenkkiä stadionalueella.

Riiber löysi oikealle lenkille, mutta johto ehti sulaa lähes kokonaan ja ero seuraavaan oli mokan jälkeen enää kymmenisen sekuntia. Kisan puoleenväliin mennessä Riiber oli jahdattu kiinni.

Riiber oli kärkiporukassa mukana vielä kuuden kilometrin kohdalla, mutta 8,5 kilometrin tietämillä tapahtui totaalinen hyytyminen ja monella tapaa jo varsin varmalta näyttänyt olympiakulta vaihtui aivan täydelliseen romahdukseen. Riiber oli kisassa lopulta kahdeksas jäätyään kultaa vieneestä maanmiehestään Jörgen Graabakista 39,8 sekuntia.

Graabak iski pöytään erinomaisen hiihdon, sillä hän lähti ladulle sijalta 12 oltuaan lähdössä yli kaksi minuuttia kärkeä perässä.

Jarl Magnus Riiber lähtee väärälle lenkille ja menettää mokan takia selvän johtonsa:

https://twitter.com/dplussportfi/status/1493535525646520322

Katso myös: Norja nappasi ampumahiihdon viestikullan dramaattisesti – Venäjän ankkurin kasetti petti pahasti ja varma kulta karkasi