Jarkko Nieminen Amazonin sademetsissä

Amazon-joki on hurjan pitkä puro. Mittaa sillä on peräti 6800 killometriä.

Se ei ole kuitenkaan mitään verrattuna maileihin, joita Suomen kaikkien aikojen tennispelaaja Jarkko Nieminen on kalunnut pitkälti toista vuosikymmentä vuotta kestäneellä urallaan. Tässä kohtaa luulisi Jaken jo nähneen kaiken, mutta mitäpä vielä.

Mies nimittäin lähtee vasta ensimmäistä kertaa urallaan Etelä-Amerikan massaturnauksiin. Ensimmäisenä on vuorossa Amazon-joen kupeessa, Rio de Janeirossa järjestettävä ATP500-mittelöinti.

Mainos alkaa

Voitanee sanoa, että Jarkolla kävi arpaonni avauskierroksella, sillä vastaan asettuu maailmanlistan sijaa 156 pitävä Italian Marco Cecchinato. Vuonna 1992 syntyneen spaghettimaan pojan peli ei ole tänä vuonna vielä lähtenyt laisinkaan kulkemaan. Cecchinaton tie on tähän mennessä pysähtynyt joka kerta jo karsintoihin ja tappioita on tullut hänen alapuoleltaankin ATP-listalta löytyville pelaajille.

Italialaisen lempialusta on massa, mutta viime viikolla pelattu Sao Paulonkin turnaus tyssäsi tylysti jo karsintoihin 0-2-tappiolla ATP-listan sijalta 173 löytyvää Andre Ghemiä vastaan.

Vaikka saatankin olla Suomen kovin Jakke-fani, pyrin olemaan silti realisti. Massakenttä ei ole koskaan ollut maskulaisen menestysalusta ja seniorimaisiin nopeuslukemiin ajoittain painuva kakkossyöttö on pehmeällä kentällä vieläkin tehottomampi.

Jos Jarkko löytää hyvän perustekemisen, mahdollisuudet turnauksessa ovat rajattomat. Mistään helposta tiestä ei kuitenkaan ole kyse, sillä jo toisella kierroksella vastaan asettuu voittaja ottelusta Santiago GiraldoJuan Monaco.

Ennustamme sinivalkoisin lasein Jarkon etenevän kuitenkin pitkälle, sillä uudet maisemat tuovat paatuneimmallekin ammattilaiselle lapsenomaista innostusta ja lisäboostia.

@Severielias