Jari Litmanen kehui Qatarin MM-futiksen puitteita – kommentit saivat raivokkaan vastaanoton

Jari Litmanen

Futislegenda Jari Litmanen vieraili viime viikolla Qatarissa tutustumassa ensi vuonna pidettävien jalkapallon MM-kisojen järjestelyihin.

Qatar on mainostanut kisojaan turnauksena, jossa kenenkään ei tarvitse matkustaa tuntia kauempaa ottelustadioneille. Lisäksi esiin on nostettu se, että faneille tarjoutuu tämän myötä katsottavaksi kaksi ottelua päivässä, mikä ei aiemmissa kisoissa ole välimatkojen takia ollut mahdollista.

Tätä innostui kehumaan myös Litmanen.

– Kompakti MM-turnaus on valtava etu joukkueille, kun he voivat pysyä koko ajan samassa paikassa. He voivat asua samassa hotellissa, käyttää samoja harjoitusolosuhteita ja olla stadionin läheisyydessä, Litti sanoi järjestäjien kotisivuilla.

– Vierailin Qatarissa ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten ja siellä on paljon muutakin tekemistä jalkapallon lisäksi. Qatar 2022 ei petä ketään.

Litmasen kommentit nousivat kuitenkin välittömästi todella negatiiviseen valoon, sillä tunnettu fakta on, että stadionien rakennustyöt ovat karmeilla olosuhteillaan vaatineet jo valtavan määrän kuolonuhreja. Kisoja on muutenkin kritisoitu korruption ja Qatarin lähes olemattoman futisperinteen takia.

Litmasen kommentit aiheuttivat kovan somemyrskyn, jossa legendan sanomisia pidettiin monen mielestä jopa typerinä.


Pelaajat: