Jari Litmanen tänään 50 vuotta – tästä tilanteesta tuli Kuninkaan uran ainoa punainen kortti

Jari Litmanen Ajax / Pallomeri.net

Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija, Jari Litmanen, viettää tänään lauantaina syntymäpäiviään. Paljon onnea, Litti! On vain yksi Kuningas.

Kuningas pelasi Suomen maajoukkueessa yhteensä 137 ottelua, joissa syntyi 32 maalia. Seuratasolla Litti edusti mm. Ajaxia, Barcelonaa, Liverpoolia, Malmöä, FC Lahtea, Lahden Reipasta ja HJK:ta.

Litti nousi Ajaxissa 1990-luvulla kulttihahmoksi ja tuolloin Hollannissa nimettiin tuhansia poikalapsia Jariksi. Litti voitti Ajaxissa Mestarien liigan vuonna 1995, jolloin hänet valittiin myös Vuoden urheilijaksi Suomessa. Hänet on myös valittu yhdeksän kertaa Vuoden jalkapalloilijaksi Suomessa.

Litin kaikki huikeimmat maalit on varmasti pyöritelty kotikatsomoissa niin moneen kertaan, että fiilistellään nyt hieman erikoisempaa episodia kaudelta 1996-1997, kun Kuningas menetti malttinsa sarjaottelussa Volendamia vastaan. Tuomaristolta meni vastustajan kyynärpääisku ohi, joten Litti joutui jakelemaan oman käden oikeutta. Tämä ei kuitenkaan päättynyt hyvin, sillä tuossa pelissä suomalaislegenda sai uransa ainoan punaisen kortin.

PS. Litti ei ole muuten koskaan ilmoittanut, että hänen ainutlaatuinen uransa olisi ohi…

Jari Litmanen sai uran ainoan punaisen kortin kaudella 1996-1997


Pelaajat:
Joukkueet: