IL: KHL-lähde vesittää Jari Kurrin puheita – Jokerit voisi jäädä Suomeen maksamalla 34 000 euroa

Jokerit treenipeli / Pallomeri.net

Jokerit olisi halutessaan voinut jättää menemättä Valko-Venäjälle ja selvitä siitä KHL-sääntöjen mukaan hyvin vähällä.

Iltalehti uutisoi, että toisin kuin seura väittää, Jokerit voisi halutessaan boikotoida Valko-Venäjällä pelattavaa ottelua varsin helposti.

Jokerit tiedotti maanantaina, että se matkustaa torstaina Minskiin pelaamaan KHL:n sarja-avausta Dinamo Minskiä vastaan. Päätös on kirvoittanut voimakasta kritiikkiä Suomessa, koska Valko-Venäjän poliittinen tilanne on erittäin kireä.

Jokerit vetosi puheenjohtaja Jari Kurrin suulla siihen, että seura pyysi Dinamolta ottelun siirtämistä, mutta Dinamo ei siihen suostunut. KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov puolestaan lausui, ettei hän näe mitään syytä, miksi Valko-Venäjälle ei voisi mennä pelaamaan.

Jokereiden kannattajayhdistys Eteläpääty ry on ilmoittanut vastustavansa ottelua ja hyväksyvänsä, että Jokerit antaisi Dinamolle luovutusvoiton. KHL:n säännöistä löytyy luovutusvoittoa käsittelevä kohta.

– Joukkueen poissaolon tai ottelun epäonnistumisen yhteydessä (lukuun ottamatta joukkueen puuttumista force majeure -olosuhteiden takia) määrätään seuralle 3 000 000 ruplan sakkorangaistus. Tässä tapauksessa joukkueelle lasketaan tekninen tappio ja seura velvoitetaan kompensoimaan vastustajajoukkueen seuralle kaikki aiheutuneet tappiot, sanotaan KHL-sääntökirjan viidennen luvun artiklan 29 kohdassa 15.

Kolme miljoonaa ruplaa on nykykurssilla 34 000 euroa ja 80 senttiä. KHL:ssä tekninen tappio kirjataan 0–5. Luovutustappio olisi maksanut Jokereille kaksi sarjapistettä.

Jokerit antoi maanantaina lyhyen lehdistötiedotteen, jossa todettiin, että Dinamo haluaa aloittaa sarjan kotiottelulla 3. syyskuuta. Jokereiden on täten noudatettava KHL:n sääntöjä.

– Olemme olleet tiiviisti yhteydessä Dinamon kanssa, että ottelu on mahdollista pelata ja menemme sarjaohjelman mukaan, Kurri sanoi Jokereiden tiedotteessa.

Jokereiden tilanne on herättänyt spekulaatiota siitä, aiheuttaisiko Minsk-ottelun boikotoiminen sille potkut KHL:stä. Lehden KHL-sisäpiirilähde tyrmää tämän spekulaation täysin.

– Kyse ei ole vain siitä, että jokin joukkue kieltäytyisi menemästä jonnekin. Mitä tahansa voi tapahtua: lennot perutaan huonon sään takia, tai varusteet hukkuvat matkalla, tai joukkueella ei ole tarpeeksi terveitä pelaajia kokoonpanoon. Voit rangaista joukkuetta logistiikasta tai mistä tahansa muista virheistä, jopa heidän turvallisuushuolistaan, mutta et voi heittää heitä ulos sarjasta, lähde kertoo Iltalehdelle.

Tsekkaa myös: Video: Millintarkka laukaus – Miro Heiskanen maalasi tyylikkäästi