Jari Kurri myi 40 prosenttia Jokereiden omistuksesta – myös toimitusjohtaja vaihtuu

Jari Kurri myi 40 prosenttia Jokereiden omistuksesta – myös toimitusjohtaja vaihtuu

Jokereiden omistuksen aikaisemmin tänä kesänä ostanut Jari Kurri on myynyt 40 prosenttia seuran osakkeista eteenpäin.

Kurri osti itselleen koko 100 prosenttia Jokereista aikaisemmalta omistajalta Hjallis Harkimolta. Tuolloin Kurri totesi omistuksen pysyvän täysin Suomessa, vaikka mies myönsi keskustelevansa seuran rahoituksesta. Nyt asiaan on saatu selvyys, sillä Norilsk Nickel Harjavalta on ostanut 40 prosenttia Jokereista.

Suomalaisyhtiö kuuluu venäläiseen Nornickel-konsereniin, joka omistajiin kuuluu venäläinen oligarkki Vladimir Potanin. Norilsk Nickel Harjavalta on kuulunut jo aikaisemmin Jokereiden yhteistyökumppaneihin, mutta nyt yhteistyö syvenee entisestään.

-Olemme erittäin iloisia, että merkittävä suomalainen yhtiö haluaa lähteä tukemaan toimintaamme voimakkaasti tulevina vuosinamme KHL:ssä. Näiden positiivisten uutisten myötä aiomme kehittää yhteistyötämme suomalaisten kumppaniemme kanssa ja tavoitteemme on myös etsiä uusia kotimaisia kumppaneita, jotka haluavat olla tukemassa Jokereiden kehitystä, Jari Kurri kertoo tiedotteessa.

Samalla Jokerit ilmoitti vaihtavansa myös toimitusjohtajaa, sillä aikaisemmin pestissä toiminut Jukka Kohonen jättää seuran. Korvaajaksi nousee Eveliina Mikkola, joka on KHL:n historian ensimmäinen toimitusjohtaja.

Mikkolalla on taustaa työskentelystä Jokereissa jo 1990-luvulla. Vuodesta 2012 lähtien Mikkola on toiminut Hartwall Arenan kaupallisena johtajana.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut