Jari Kurrin Jokerit-yhtiön tilillä miljoonapotti – osa rahoista pakotteiden alla, Joel Harkimo maksoi brändistä reippaasti

Jari Kurri Jokerit (Jari Kurrin)

Jari Kurrin Jokerit Hockey Club Oy:n tilinpäätös paljasti miljoonapotin, pakotteiden vaikutuksen sekä Joel Harkimon maksaman summan.

Jari Kurrin aikakaudella Jokereiden KHL-toimintaa pyörittäneen Jokerit Hockey Club oy:n vastikään Patentti- ja rekisterihallitukseen toimitetusta tilinpäätöksestä ilmeni mielenkiintoisia seikkoja.

Kurrille jäi KHL-Jokerien raunioihin varsin sievoinen summa rahaa. Yhtiön kassassa oli huhtikuun lopussa rahaa yli 1,7 miljoonaa euroa. Jakokelpoisen oman pääoman määräksi on kirjattu noin 1,94 miljoonaa euroa.

Osinkoa yhtiö jakoi 80 000 euroa. Jokerit Hockey Clubin on omistanut 100-prosenttisesti Kurrin Jack Promotions -yhtiö.

Aivan kaikkia varoja Kurri ei kuitenkaan voi vielä nostaa yhtiöstä pois, sillä tilinpäätöksessä mainitaan, että osa kassavaroista eivät pakotteiden vuoksi ole käytettävissä.

Jokerit Hockey Clubilla on pakotteiden takana 8 722 188,60 ruplaa, mikä tarkoittaa noin 87 450 euroa. Ruplien lisäksi jäädytettynä on 27 340 euroa.

Kurri on kuitenkin aloittanut prosessin KHL-Jokerien raunioiden purkamiseksi. Jokerit Hockey Club oy sulautuu sen omistaneeseen Jack Promotionsiin, joka tämän jälkeen sulautuu Jutland-yhtiöön, joka on sekin Kurrin omistuksessa. Lopulta Jutlandin on määrä sulautua Fiorea-nimiseen yhtiöön, jonka Kurri niin ikään omistaa.

Tilinpäätöstiedoista paljastui myös se, että Joel Harkimo näyttää maksaneen Jari Kurrille Jokerien brändioikeuksista ainakin noin 400 000 euroa.

Tilinpäätöksessä kerrotaan, että yhtiö on saanut liiketoimintakaupasta tuottoa 397 169 euroa. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole Kurrin ja Harkimon välinen lopullinen kauppasumma. Muun muassa Ilta-Sanomat uutisoi elokuussa 2022, että Kurri halusi brändioikeuksista vähintään puoli miljoonaa euroa.

Tsekkaa myös: Vihdoin! – Ässien Rami Määttä iski Liiga-uransa avausmaalin 177. pelissään ja otti yleisön upeasti haltuun


Pelaajat:
Joukkueet: