Japanin F1 GP:ssä uskomaton moka – ruutulippua heilutettiin kierrosta liian aikaisin

Japanin F1 GP:ssä uskomaton moka – ruutulippua heilutettiin kierrosta liian aikaisin

Japanin Suzukan F1 GP kisattiin sunnuntaiaamuna, ja voittajaksi ajoi Mercedeksen Valtteri Bottas. Kisan jälkeen kuului kuitenkin melko kummia.

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä ruutulippua oli heilutettu kierrosta liian aikaisin ja virallisten tulosten mukaan kisa päättyykin siis jo toiseksi viimeisen kierroksen jälkeisiin tuloksiin.

Racing Pointin Sergio Perezille tämä osoittautui todelliseksi onnenpotkuksi, sillä Toro Rosson Pierre Gasly törmäsi ”viimeisellä kierroksella” yhdeksäntenä olleeseen Pereziin, joka paiskautui hietikon kautta radan reunavalliin ja ulos MM-pisteiltä.

Pian kisan jälkeen selvisi, että kilpailun tulokset otettiinkin 52. kierroksen päätteeksi, joten Perez saa pitää sijoituksensa, joka hänellä oli ennen ”viimeistä kierrosta”.

Vielä ei ole täyttä selvyyttä, mitä ihmettä oikein tapahtui – ja miksi radan näyttötaulut olivat näyttäneet ruutulippua jo 52. kierroksen päätteeksi. FIA:n sääntöjen mukaan kisa päättyy siinä kohtaa, kun ruutulippua näytetään ensimmäisen kerran.

Japanin GP:n tulosluettelon voit vilkaista kokonaisuudessaan Formula 1:n virallisilta sivuilta.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut