HIFK:ssa suuria muutoksia – Janne Pesonen urheilujohtajaksi, Mikael Granlund neuvonantajaksi

Janne Pesonen Leijonat / Pallomeri.net

Helsingin IFK tiedotti torstaina merkittävistä muutoksista organisaatioonsa. Uudeksi urheilujohtajaksi vahvistui huhuttu Janne Pesonen.

HIFK tiedottaa verkkosivuillaan uusista nimityksistä organisaation merkittäviin tehtäviin. Uudeksi urheilujohtajaksi on nimitetty Janne Pesonen, kuten aiemmin toukokuussa jo huhuiltiin. Hallituksen puheenjohtaja Jaakko Eskola kommentoi Pesosen valintaa seuraavasti:

– Urheilujohtajan paikalle haastattelimme seitsemää eri kandidaattia ja loppusuoralla oli kolme hyvää nimeä ja teimme valinnan keskusteltuamme useiden asiantuntijoiden kanssa. Tunnistamme, että Pesonen on urheilujohtajana kokematon, mutta samaan aikaan hänellä on valtava kokemus voittavan kulttuurin rakentamisesta. Lisäksi hän saa alkuvaiheessa todella kovan tason tukea.

Mainos alkaa:

HIFK:n uutena toimitusjohtajana aloittaa norjalainen Alexander Sneen, joka toimi viimeisimpänä Sinebrychoffin vice presidentinä ja markkinointijohtajana. Aiemmin 50-vuotias Sneen on toiminut Brown-Formanin globaalina strategiajohtajana Hollannissa.

– Toimitusjohtajan valinnassa käytimme ulkopuolista asiantuntemusta ja kartoitimme runsaasti  vaihtoehtoja. Haimme ihmistä,  joka kykenee kehittämään HIFK:ta sekä organisaationa että brändinä hyvin laaja-alaisesti. Sneen tuo yhtiöön paitsi kansainvälisen tason osaamista, myös kykyä ravistella ja rohkeutta tehdä isojakin uudistuksia, Eskola kommentoi norjalaisen valintaa.

HIFK on lisäksi perustanut asiantuntijaryhmän, jonka tehtävä on kehittää urheilustrategian kilpailukykyä. Ryhmän puheenjohtajana toimii Mika Kortelainen ja muut jäsenet ovat Jarmo Kekäläinen, Henrik Dettmann sekä Mikael Granlund. Lisäksi HIFK nimitti nuorten kehitysjohtajaksi aiemmin TPS:n apuvalmentajana toimineen Kari Kalton.

Katso myös: Jäätävä NHL-tietämys! Aleksander Barkov hurmasi Stanley Cup -tietovisassa


Joukkueet: