Mittavaa uraansa jatkava Janne Laakkonen nimesi ikimuistoisimman joukkuekaverinsa – “Kun vaimo soitti, niin äkkiä piti juosta autolle puhumaan”

Janne Laakkonen
Kuva: Getty Images

Upean kiekkouran jo nyt tehnyt Janne Laakkonen jatkaa edelleen pelejä ensi kaudella, kun mies teki sopimuksen skotlantilaisen Fife Flyersin kanssa.

Viime kaudella Laakkonen pelasi samaista sarjaa Coventry Blazen paidassa. Kausi oli onnistunut, sillä 51 ottelussa syntyi 52 pistettä. EIHL ei ole todellakaan enää mikään tappelusarja, vaan se on ottanut isoja harppauksia eteenpäin viime vuosina. Tästä saatiin esimerkkiä viime vuoden CHL:ssä, kun Cardiff voitti Lausannen numeroin 4-1.

“Laku” on ehtinyt uransa varrella pelaamaan EIHL:n lisäksi myös monissa muissa sarjoissa, joten tarinoita on mahtunut mukaan valtavasti. Kysyttäessä miehen ikimuistoisinta joukkuekaveria, niin vastaus saattaa ollakin hieman yllättävä.

– Joukkuekavereita on ollut kyllä monia ja osa myös hiukan erikoisia, mutta tähän haluan nostaa mun taksikuskin, joka kuljetti mua Neman Grodnossa Valko-Venäjällä pelatessa. Andy-niminen kaveri oli ainut kuski siinä kaupungissa, joka osasi puhua englantia. Andyn kanssa sitten viiletettiin se kausi ympäri kyliä ja vietettiin aikaa yhdessä, Laakkonen kertoo Pallomeri.netin haastattelussa.

Kuitenkin Andyn panos oli muutakin kuin pelkästään kuskaaminen, sillä Laakkonen sai miehestä ystävän, jonka kanssa pidetään vielä nykyisinkin yhteyttä.

– Andyllä oli välillä rahat aika tiukassa ja perhe elätettävänä, mutta ei se silti estänyt sitä työaikana tulemasta mun kämpille pelaamaan Xboxia 3-4 tunnin ajaksi. Mutta aina, kun vaimo soitti niin piti äkkiä juosta ulos autolle puhumaan ja laittaa auto käyntiin ettei vaan jäisi kiinni. Andyn kanssa ollaan edelleen yhteydessä melkein viikottain, Laakkonen jatkaa.

Myöhemmin kuullaan vielä Laakkosen ajatuksia ensi kaudesta sekä EIHL:n tasosta. Myös vanhemmalla iällä kunnon ylläpitäminen ja treenaaminen käydään miehen kanssa vielä läpi.

Lue myös: Janne Laakkonen avasi uransa värikkäimpiä tapahtumia – huoltaja jätti luistimen teroittamatta ja karkasi oluelle


Pelaajat: