Video: Houstonin James Harden donkkasi komeasti – tuomaristo missasi korin ja se kävi kalliiksi

James Harden Houston Rockets / Pallomeri.net

NBA:ssa Houstonin James Harden donkkasi korin, mutta tuomaristo missasi sen, eikä antanut pisteitä. Peli meni jatkoajalle ja Houston hävisi pelin.

San Antonio Spursin ja Houston Rocketsin välisestä NBA-ottelusta muodostui huippuluokan trilleri, joka ratkesi vasta toisen jatkoajan jälkeen Spursin kotivoittoon pistein 135-133.

Ainoa ongelma Spursin voitossa on se, ettei pelin olisi periaatteessa koskaan pitänyt edetä jatkoajalle asti, sillä Houston teki päätösneljänneksen alussa korin, jota tuomaristo ei hyväksynyt.

Mainos alkaa:

Rockets-tähti James Hardenille avautui paikka tehdä helppo kori syötönkatkon jälkeen. Hän juoksi Spurs-päätyyn ja donkkasi pallon koriin. Tallenteilta tämä näkyy selvästi, mutta livetilanteessa tapa, jolla pallo koriin meni, teki tepposet tuomaristolle.

Harden onnistui lyömään pallon sukasta läpi siten, että pallo mystisesti kierähti takaisin korirenkaan päälle ja pomppi siitä takaisin kentälle. Tuomaristo näin ollen luuli Hardenin mokanneen donkkinsa. Harden sekä Rocketsin valmennus luonnollisesti protestoi ankarasti, mutta tällä kertaa tunnekuohuinen protestointi osoittautui suureksi virheeksi.

Tuomio olisi nimittäin ollut haastettavissa, mutta haasto pitää tehdä 30 sekunnin kuluessa tilanteesta. Tämän ajan Rockets-valmennus käytti tuomion protestointiin, joten aikaikkuna tuli ja meni eikä pisteitä herunut. Varsinainen peliaika päättyi näin ollen tasapisteisiin 115-115.

ESPN:n mukaan tuomaristo myönsi virheensä pelin jälkeen. Lisäksi ESPN kertoi, että Rockets toivoo NBA:n muuttavan ottelun lopputuloksen Rocketsin voitoksi, koska he tekivät enemmän pisteitä varsinaisella peliajalla.

Toinen vaihtoehto olisi, että pelin loppu pelattaisiin uudestaan. Tämä vaihtoehto tarkoittaisi sitä, että pelin viimeiset 7 minuuttia ja 50 sekuntia pelattaisiin uudestaan tilanteen ollessa 102-89 Rocketsille.

Tällaiset tapaukset ovat harvinaisia, mutta eivät täysin tavattomia. Vuonna 2008 Atlanta Hawksin ja Miami Heatin välisen ottelun viimeiset 51,9 sekuntia pelattiin uudestaan, koska ottelun toimitsija oli kirjannut Miamin Shaquille O’Nealille liikaa virheitä ja hänet ajettiin pelistä väärin perustein ulos.

James Harden donkkaa korin, jonka tuomaristo missaa:

Katso myös: Video: Kaapo Kähkönen haki kylmäpäistä ratkaisua – maali jäi parin metrin päähän


Pelaajat:
Joukkueet: