Jalkapallon MM-kisoilla käsittämättömät katsojaluvut – finaalia seurasi yli miljardi katsojaa

Ylen selostajat Jalkapallon MM 2018 televisiointi Jalkapallon MM-kisat 2018 / Pallomeri.net

Jalkapallon MM-kisat keräsi televisioiden ääreen täysin järjettömät katsojaluvut, sillä kisoja seurasi yhteensä yli 3,5 miljardia ihmistä.

Kesällä Venäjällä pelattu turnaus oli todellinen yleisömagneetti, sillä kisat olivat odotetusti koko vuoden suurin ja kiinnostavin tapahtuma. Se näkyy huikealla tavalla myös yleisöluvuissa, jotka kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa julkisti perjantaina.

Turnaus keräsi kokonaisuudessaan 3,572 miljardia ihmistä televisioiden ääreen. Se on yli puolet maailman väestöstä, kun mukaan lasketaan neljä vuotta tai enemmän täyttäneet ihmiset.

MM-kisojen kiinnostavin ottelu oli tietysti finaali, jota seurasi yhteensä 1,12 miljardia ihmistä.

Jalkapallon MM-kisojen yleisömäärät vahvassa kasvussa

Tämän vuoden MM-turnauksen yleisömäärä oli jopa huomattavasti suurempi kuin neljä vuotta Brasiliassa järjestettyjen kisojen. Nimittäin 3,04 miljardia ihmistä seurasi kisoja vähintään kolme minuutin ajan. Tuo on peräti 10,9 prosenttia korkeampi luku kuin neljä vuotta sitten.

Sen sijaan 2,49 miljardia ihmistä seurasi turnausta vähintään 30 minuutin ajan. Neljä vuotta sitten vastaava lukema oli 1,95 miljardia ihmistä.

Seuraavat MM-kisat pelataan neljän vuoden päästä Qatarissa, jossa turnaus käydään poikkeuksellisesti marras-joulukuussa.

Lähde: Fifan tiedote