Jalkapallon MM-kisat: Venäjä-Saudi-Arabia käynnistää odotetun turnauksen

Jalkapallon MM-kisat: Venäjä-Saudi-Arabia käynnistää odotetun turnauksen

Venäjä-Saudi-Arabia -ottelu toimii jalkapallon MM-kisojen avauksena. Odotettu kisaisännän kamppailu on luvassa torstai-iltana Moskovassa klo 18:00.

Venäjä-Saudi-Arabia 14.6.

Torstaina se viimeinkin alkaa: jalkapallon MM-kisat pyörähtävät käyntiin pitkän odotuksen päätteeksi, kun isäntämaa Venäjä kohtaa avausottelussaan Moskovan Luzhniki Stadiumilla Saudi-Arabian. Venäjän valmistautuminen kotikisoihin on mennyt kaikkea muuta kuin ruusuisesti: joukkue on pelannut edelliset seitsemän otteluaan voitoitta.

Venäjä ei ole edennyt MM-turnauksessa alkulohkoa pidemmälle kertaakaan sitten Neuvostoliiton päivien ja vuoden 1986, ja joukkue on pelkkä varjo kymmenen vuotta sitten EM-välieriin edenneestä poppoosta. Kokenut maalivahti Igor Akinfeev on  joukkueen maalin vartijana jo kuudennessa arvoturnauksessaan, mutta muuten ilonaiheet ovat vähissä.

Valmentaja Stanislav Tsertshesov voi kuitenkin luoda uskoaan joukkoihinsa historiaan vedoten: isäntäjoukkueista MM-historian aikana vain vuoden 2010 Etelä-Afrikka on jäänyt rannalle pudotuspeleistä, eikä yksikään kisaisäntä ole hävinnyt turnauksen avausotteluaan.

Fifan maailmanrankingien mukaan kyseessä ei todellakaan mikään raskassarjalisten kohtaaminen ole: Venäjä (70.) ja Saudi-Arabia (67.) ovat kaksi turnauksen heikoimmin sijoittunutta joukkuetta lajiliiton rankingien mukaan.

Tsekkaa myös: Lyö vetoa Venäjän futiskisoista ja voita osuutesi 15 000€ palkintopotista

Saudeilla sekava valmistautuminen 

Saudi-Arabia lähtee turnaukseen jopa Venäjääkin haastavimmista asetelmista: joukkueen valmentaja Juan Antonio Pizzi värvättiin tehtävään vasta karsintojen päätyttyä, eikä aikaa valmistautumiseen ole ollut laisinkaan liikaa.

Viidettä kertaa MM-turnauksessa esiintyvä joukkue jahtaa ensimmäistä MM-otteluvoittoaan sitten vuoden 1994, eikä pisteitä ole tälläkään kertaa helpolla luvassa. Lähinnä oman maan pelureista koostuvan joukkueen tähti on Mohammed Al-Sahlawi, joka iski MM-karsinnoista hurjat 16 häkkiä, toki Venäjällä vastaan tulevia joukkueita heikompia tiimejä vastaan.

Saudit muodostavat kuitenkin tiiviin joukkueen, joka saattaa muodostua ongelmaksi epävarmasta asetelmasta otteluun lähtevälle Venäjälle, jos isäntämaa ei saa otteluun haluamaansa alkua. Venäjä ja Saudi-Arabia kohtaavat turnauksen avausottelussa Suomen aikaa kello 18:00 torstai-iltana.

Lue myös: Jalkapallon MM-kisat: Uruguay heppoisen A-lohkon ykköshevonen

Pallomeri.net tarjoaa jalkapallon MM-kisat -osion, josta löydät muun muassa kaikkien MM-joukkueiden kokoonpanot sekä otteluohjelman! Lue lisää TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tsekkaa myös:

Futiksen MM-kisat 2018: Lohkot

Futiksen MM-kisat 2018 – otteluohjelma & aikataulut

Jalkapallon MM-kisojen viralliset nettisivut

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut